Film brengt Zuid-Limburgse landschap in beeld

Een nieuwe film uit de koker van Submedia Producties in samenwerking met VVV Zuid-Limburg ziet vandaag haar levenslicht. Het landschap is immers de kurk waar de toeristische economie op drijft. De film is het vervolg op de ruim 46.000 keer bekeken film ‘Myland’ uit 2016.

De film ‘Zuid-Limburg ontwaakt’ maakt een diepe buiging voor het Zuid-Limburgse Landschap. De film staat in het teken van het voorjaar en de ontluikende natuur. Van een nieuw begin waarin mens én dier langzaam ontwaken en genieten van het eerste zonnestraaltje tot de weidegang van een kudde paarden is indringend in beeld gebracht.

Samenwerking

De film is een samenwerking van Zuid-Limburgers onder leiding van Joris Hoefakker (Heerlen) met camerawerk van Alexander Dohmen (Spaubeek) en Mark Handels (Mechelen). Katja Huijsmans (Kerkrade) scheef de door Lex Nelissen (Kerkrade) ingesproken tekst. De muziek is gecomponeerd door Roy Bemelmans (Wijnandsrade/Amsterdam).

 

 

Joris Hoefakker: “Met deze film laten we de schoonheid zien van de natuur. Laten we dat vooral niet voor lief nemen. In de waan van de dag vergeten we waar het werkelijk om draait. We roepen de kijker op om vaker om zich heen te kijken. Gewoon te genieten. Als Limburgse filmmakers besef ik zelf ook maar weer: wat een geluk dat ik hier in Zuid-Limburg mag wonen!”

 

 

Uit onderzoek blijkt dat 59% van de Limburgse gast als belangrijkste motivatie heeft om terug te komen voor de natuur en het landschap. En qua imago, staan natuur en de heuvels bovenaan als het gaat om spontane associaties met Limburg. Van het aantal overnachtingen in Zuid-Limburg, blijkt dat 2,8 miljoen (63% van alle overnachtingen) daarvan in het landelijk gebied plaatsvindt. Het nationaal landschap is daarmee de belangrijkste leverancier van gasten voor de attracties, accommodaties en winkeldomeinen zowel in de landelijke als stedelijke gebieden. ‘De natuur is één van de 4 peilers waar de toeristische sector met een omzet van 1,2 miljard euro en 20.000 arbeidsplaatsen op drijft’ aldus Anya Niewierra – algemeen directeur van VVV Zuid-Limburg.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.