Di-rect, Fedde le Grand, Candy Dulfer, Milli Vanilli, SBMG, Josylvio en Samantha Steenwijk naar Bevrijdingsfestival Den Haag

Tijdens de elfde editie van het Bevrijdingsfestival Den Haag kan het publiek kiezen uit bijna veertig optredens van popgroepen, hiphopacts, dj’s en sprekers. Grote namen op het festival zijn dit jaar de rockband Di-rect, dj Fedde le Grand (die als Ambassadeur van de Vrijheid met de helikopter naar het Malieveld komt), saxofoniste Candy Dulfer, zanger Fab Morvan van de eighties-act Milli Vanilli, rapper Josylvio, The Voice-finalist Samantha Steenwijk, hiphopgroep SBMG, r&b-zangeres Rochelle, zanger Tim Akkerman met een ode aan ‘The Boss’, indieband Rondé en dj’s Tony Star en Matsoe Matsoe.

Het festivalprogramma werd donderdagmiddag bekend gemaakt in cocktailbar Spark van Hilton Hotel The Hague, één van de sponsoren van het festival. Voor meer informatie: www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl

Open Dag Tweede Kamer

Onderdeel van het Bevrijdingsfestival Den Haag is de Open Dag van het Tweede Kamergebouw. In de ontvangsthal van het parlement zijn op zaterdag 5 mei optredens van Woezel & Pip, Samantha Steenwijk en The Clarks.

 

 

Datum: Zaterdag 5 mei 2018
Locatie: Malieveld en Tweede Kamer, Den Haag
Openingstijden: Van 10.00 uur tot 23.00 uur
Entree: Gratis

 

 

Haagse Vrijheidsweken

Voorafgaand aan het Bevrijdingsfestival Den Haag worden vanaf vrijdag 13 april de Haagse Vrijheidsweken gehouden met ruim vijftig verschillende activiteiten in Den Haag die allen te maken hebben met vrede, vrijheid, democratie en rechtstaat. Zo zijn er onder meer Vrijheidscolleges met rapper Fresku en oud-politicus Jan Terlouw (in het Vredespaleis). Onder meer in de Centrale Bibliotheek (‘Het gezicht van verzet’) en het Museon (over verzetsstrijdster Ru Paré) worden speciale exposities gehouden. Bijzonder is ook de eenmalige publieksopening van de voormalige atoombunker aan de Schedeldoekshaven, tijdens de Koude Oorlog de noodzetel van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Datum: Vrijdag 13 april tot en met zaterdag 5 mei 2018
Locatie: Diverse locaties in Den Haag
Entree: Grotendeels gratis

Het Bevrijdingsfestival Den Haag is met circa 75.000 (aan de deur getelde) bezoekers één van de grootste Bevrijdingsfestivals van ons land. Het Bevrijdingsfestival Den Haag is, in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag, On The Floor Events en AT Events, een productie van de R.G. Ruijs Stichting. Het jaarlijkse festival onderstreept de status van Den Haag als Internationale stad van Vrede en Recht. Het festival wordt ondersteund door de gemeente Den Haag, het vfonds, Fonds 1818 en een groot aantal sponsoren waaronder De Haagse Hogeschool, Sena, Cremers, Jupiler en Bar-le-Duc.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.