Idaho pakt in april uit met festival in teken van speciaalbieren

De Amerikaanse staat Idaho organiseert wederom in april de “Idaho Craft Beer Month”. Dertig dagen lang vinden er bierproeverijen, brouwerijbezoeken en andere bieractiviteiten plaats waar de lokale bieren geproefd kunnen worden.

Van 1 april tot en met 30 april zet Idaho alle tapkranen open. De hele maand komen producenten, bierbrouwers, restaurants en liefhebbers samen op diverse evenementen om de speciaalbieren van de staat te promoten. Vele bierbrouwers zijn aanwezig; van de oudste bestaande brouwerij (Grand Teton Brewing), het eerste brouwhuis (Highlands Hollow) tot de grootste brouwerij van de staat (Payette Brewing). De bierliefhebber kan tijdens het festival genieten van meer dan 50 bieren.

Het noordwesten van de Verenigde Staten wordt al lang nationaal erkend voor de bierbrouwerijkunst, met Idaho als koploper: elk jaar worden er namelijk 17.871 vaten bier geproduceerd. Daarbij staat Idaho op nummer 10 als men spreekt over het aantal bierbrouwerijen per capita in de Verenigde Staten. Bovendien is het de op één na grootste gerst producent en de op twee na grootste hopproducent van de Verenigde Staten. De veelzijdigheid in de landbouw geeft de bierbrouwers de mogelijkheid een grote variëteit aan bieren te brouwen.

2018 jaar van de foodie

2018 wordt volgens Booking.com het jaar waarin de reiziger op zoek gaat naar een foodie avontuur. 41% van de reizigers is van plan om in 2018 nieuwe bestemmingen te ontdekken op basis van eten en drinken. In vergelijking met 2017 is dit een stijging van ruim 10%. Tijdens dit foodie avontuur gaat het niet alleen om de smaak, maar ook om de beleving. Reizigers willen alles ervaren wat met het eten te maken heeft en proeven graag nieuwe smaken op bijzondere locaties of festivals.

 

 

“Idaho Craft Beer Month” is tot stand gekomen door de groeiende populariteit in het biertoerisme. In 2012 verbonden verschillende bierbrouwers zich door de oprichting van Idaho Brewers United. De bierbrouwers promoten samen de speciaalbieren van Idaho. De liefde voor nieuwe bestemmingen en speciaalbieren gaat door de maag en op deze manier kunnen reizigers de smaak van de bestemming te pakken krijgen.

 

 

Idaho ligt in het noordwesten van Amerika en hoewel het één van de minder bekende bestemmingen van de Verenigde Staten is, is het een bestemming met veel potentie om meer internationale vakantiegangers aan te trekken. In de zomer is het er aangenaam warm en een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers die buiten de gebaande paden willen treden. Raften op de Snake River, kamperen in het Sawtooth National Forest of wandelen door het maanlandschap van het Craters of the Moon National Monument & Preserve. In de winter valt er sneeuw en kunnen diverse vormen van wintersport worden beoefend. Via de omliggende staten (en vanuit Canada) is Idaho uitstekend bereikbaar, zowel met het vliegtuig als met de huurauto of camper. De staat is dan ook perfect te combineren met een bezoek aan één van die omliggende staten.

Rafting Main Salmon

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.