Sport & Vrije tijd in Idaho

sport-icoon-verkeersbureaus 
Sport, vrije tijd & wellness
. We kunnen er niet omheen, Idaho’s hoofdstad Boise is een echte sportstad. Uiteraard draagt de aanwezigheid van een universiteit hieraan bij. Je kunt in Boise terecht om een wedstrijdje basketbal, baseball, honkbal, American football of atletiek bij te wonen of je kunt zelf actief zijn, bijvoorbeeld op een mountainbike. Bike magazine heeft Boise namelijk niet voor niets uitgeroepen tot #1 mountain biking town.

Mountainbiken in Sun Valley in idaho

Mountainbiken in Sun Valley

De vele bossen, bergen en rivieren zorgen ervoor dat Idaho een groot outdoor paradijs is voor jong en oud. De rivieren lenen zich uitstekend voor een actief raft avontuur, prachtige kajaktocht, een ontspannen float trip of zelfs een middagje golfsurfen.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Hiken door de White Cloud Mountains

Hiken door de White Cloud Mountains

Watersport in Idaho

Voor vissers is Idaho zeer aantrekkelijk vanwege fly fishing dat in deze contreien bijna tot kunst verheven is. En we zijn hier natuurlijk niet voor niets in het (Wilde) Westen, dus mogelijkheden om te kunnen paardrijden zijn in overvloed aanwezig. Een anders vorm van sport die hier fanatiek beoefend wordt, maar bij ons weinig bekendheid geniet is de rodeo. In het land van cowboys en indianen is een bezoek aan een rodeo dan ook een unieke ervaring die niet mag ontbreken in een rondreis door Idaho.

Zoals eerder aangegeven kent Idaho diverse prachtige golfbanen, waaronder de beroemde Coeur D’Alene baan die een drijvende green heeft! Verspreid over heel Idaho zijn er maar liefst 126 golfbanen waaruit men kan kiezen, maar rondom Boise, Coeur d’Alene en Idaho Falls zijn de meeste te vinden.

Golf in Banbury

Golf in Banbury

ATV

Voor liefhebbers van een adrenalinekick zijn de St. Anthony Sand Dunes een ideale speeltuin. Huur een ATV en scheur over de immense zandduinen. Maar ook op diverse andere plaatsen is het toegestaan om met een ATV te rijden, er zijn zelfs speciale trails voor aangelegd. Informeer bij het lokale verkeersbureau naar de mogelijkheden of kijk op de website van Idaho Tourism. 


Wellness in Idaho

Wil je na alle inspanningen heerlijk ontspannen, dan zijn een van de vele warmwaterbronnen, de zogenaamde hot springs, een aanrader. In de plaats Lava Hot Springs ben je hiervoor aan het juiste adres. Wist je trouwens dat Idaho de meeste hot springs waar je in kunt baden van Amerika telt? Vergeet dan ook niet je zwemkleding mee te nemen! 


Wintersport in Idaho

Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt in Idaho is Sun Valley, in de winter een geweldig skioord met de uitstraling van een luxe skigebied en in de zomer een paradijs voor outdoor fans. Een ritje met de Roundhouse Express Gondola naar de top van Baldy Mountain is het hele jaar door geweldige ervaring. Schweitzer Mountain en het Silver Mountain Ski Resort zijn in de winter aanraders. Dit zijn overigens slechts een paar van de maar liefst 17 skigebieden die Idaho rijk is en waar je in de winter de typische “powder” kunt ervaren.

Rafting Main Salmon

Rafting Main Salmon

Horseback Riding, City of Rocks

Horseback Riding, City of Rocks

Climbers, City of Rocks

Climbers, City of Rocks