Idaho boordevol alternatieve winteractiviteiten naast de piste

Een vakantie in het ruige en rustige ‘Wild West’ Idaho staat garant voor een plezierig verblijf gevuld met (winterse) activiteiten. Tijdens de wintermaanden is er genoeg te ondernemen op en naast de piste. Onder het mom “Geen skiër? Geen probleem!” zetten wij de top 3 activiteiten voor de wintersporter die niet van skiën houdt op een rijtje.

Stap in een slee

Reizigers kunnen tijdens een sledetocht de wildernis en het witte landschap ontdekken. Verschillende sleeritten bieden voor ieder wat wils. Gaat de wintersporter op vakantie met zijn of haar partner? Dan is een romantische sledetocht inclusief diner en entertainment door het witte landschap een mooi alternatief op de piste. Of stap met de hele familie in een slee op Linn Canyon Ranch in Teton Valley Idaho en spot de wilde dieren in de vallei.

 

 

Tuben

Geen ervaring op de piste of een dagje geen zin om te skiën of snowboarden? Neem dan de tube, een rubberen band, de piste af. Op een half uur rijden van de hoofdstad Boise ligt een 800 meter lange tubebaan. Door middel van een kabel kunnen de sneeuwliefhebbers naar boven om daarna een rit vol adrenaline naar beneden te beleven. Deze activiteit is ook zeer geschikt voor families.

 

 

Voor de reiziger die meer behoefte heeft aan ontspanning, biedt Idaho de perfecte manier om warm te blijven: de hotsprings. Deze natuurlijke zwembaden worden omringd door idyllische natuurlijke landschappen en kunnen zowel midden in de natuur liggen of volledig ingericht zijn met faciliteiten. Goldbug Hot Springs, tussen de kleine dorpen Salmon en Challis, is één van de vele voorbeelden waar de reiziger een verborgen warmwaterbron vindt midden in de natuur. Deze hotspring staat ook bekend als Idaho’s high-desert waterbron. Anderzijds biedt Lava Hot Springs 5 zwembaden met temperaturen die variëren tussen de 38 en 43 graden Celsius.

Ontdek Idaho

Idaho ligt in het noordwesten van Amerika en hoewel het één van de minder bekende bestemmingen van de Verenigde Staten is, is het een bestemming met veel potentie om meer internationale vakantiegangers aan te trekken. In de zomer is het er aangenaam warm en een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers die buiten de gebaande paden willen treden. Raften op de Snake River, kamperen in het Sawtooth National Forest of wandelen door het maanlandschap van het Craters of the Moon National Monument & Preserve. In de winter valt er sneeuw en kunnen diverse vormen van wintersport worden beoefend. Via de omliggende staten (en vanuit Canada) is Idaho uitstekend bereikbaar, zowel met het vliegtuig als met de huurauto of camper. De staat is dan ook perfect te combineren met een bezoek aan 1 van die omliggende staten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.