Skiën in de lente op de pistes van Skirama en Dolomiti Superski

De pistes van Dolomiti Superski en Skirama zijn in topconditie voor de grand finale van het skiseizoen. Skiën in het voorjaar in Trentino staat gelijk aan extra zonuren, milde temperaturen en volop mogelijkheden om lang op de piste te staan. Wintersporters kunnen optimaal gebruik maken van de pistes en kiezen uit vele activiteiten naast de piste.

SUBTITEL

Lenteskiën kan in Trentino in aanloop en tijdens de paasdagen, wanneer de twee belangrijkste skigebieden, Skirama Dolomiti Adamello-Brenta en Dolomiti Superski, diverse aanbiedingen hebben om een vakantie naar Trentino nog aantrekkelijker te maken. De natuur ontwaakt uit de winterslaap en de dagen worden langer wat betekent dat de wintersporter ook langer op en rondom de piste kan genieten. De berghutten nodigen uit tot een welverdiende pauze met traditionele streekgerechten op het menu.

 

 

De zonkracht in de skigebieden van Trentino is hoog en de wintersporter besteedt het merendeel van de dag buiten. De vroege lentezon zorgt voor milde temperaturen en de ultieme mogelijkheid om te genieten van een ‘suntreatment’ op de terrassen van de authentieke rifugio’s en bars in de bergen met uitzicht op de Dolomieten, al dan niet onder het genot van een glas Trentodoc. De meeste plekken zijn ook goed bereikbaar voor vakantiegangers die liever niet de lange latten onderbinden.

Val di Fassa en Val di Fiemme

Terrazza delle Dolomiti van Rifugio Maria op 3.000 meter hoogte mag zeker niet overgeslagen worden. Deze berghut bevindt zich in Sas Pordoi, boven Canazei. Daarbij vinden consumenten in Alpe Lusia, Chalet Valbona met prachtig uitzicht op de Enrosadira. Gasten kunnen deze berghut eenvoudig bereiken door middel van de Ronchi kabelbaan. Vlakbij bevindt zich in Val di Fiemme de berghut Rifugio Paion in het gebied Cermis, met uitzicht op de Latemar en Lagorai pieken. In het skigebied Latemar mogen wintersporters berghut Baita Gardonè niet missen.

Val di Sole

In Val di Sole kan de lenteskiër terecht op de Presena gletsjer bij Panorama 3000 Glacier ski bar. Op 3.000 meter hoogte, onder het genot van een aperitivo, geniet men hier van het uitzicht op de Adamello gletsjers. Een must do in dezelfde regio is Chalet Fiat in Madonna di Campiglio welke eenvoudig te bereiken is met de kabelbaan. Prà Rodont restaurant (Pinzolo), La Roda Restaurant (Paganella), Baita Tonda (Folgaria) en Baita Neff (tussen Lavarone en passo Vezzena) zijn absolute hoogtepunten voor diegene die op zoek is naar een plek met uitzicht.

Wakker worden op de piste

Trentino Ski Sunrise reist de hele maand maart door de regio Trentino, waarbij elke keer een andere piste en omgeving in de ochtendgloren tentoon wordt gesteld. De skiliften worden voor deze gelegenheid een paar uur eerder geopend – rond 06.00-06.30 uur – zodat wintersporters in alle vroegte de verse sneeuw kunnen betreden. Voordat de deelnemers het avontuur aan gaan, kunnen zij eerst rustig opstarten met een lokaal ontbijt bij de berghutten op of nabij de skipiste. Het uitgebreide ontbijt bestaat uit heerlijke Italiaanse streekproducten. Het ontbijt biedt een energieke start van de dag en maakt de Italiaanse beleving compleet.

 

 

Trentino Ski Sunrise vond vandaag plaats in het Pejo 3000 skigebied (Rifugio Scoiattolo), op 15 maart in Ski Center Latemar (Rifugio Monte Agnello) en op zaterdag 31 maart kunnen vroege vogels terecht in het skigebied Passo Tonale bij Rifugio Presena en Panorama 3000 Glacier bar.

Toerskiën onder de zon

Toerskiën, ook wel ski mountaineering, is een echte lentesport door de milde temperaturen en goede kwaliteit van de sneeuw. Een aantal van de berghutten blijft tijdens de lente open zodat de wintersporter ook tijdens de lente de hoogste bergen genaamd de “Three Thousands” in Trentino kan beklimmen. Trentino biedt de volgende toerski mogelijkheden:

  • Val di Sole: klim naar Rifugio Stavel “Francesco Denza” om af te dalen naar Presanella
  • Passo Tonale: In Passo Tonale vindt de wintersporter de berghutten Mandròn “Città di Trento” en “Ai Caduti dell’Adamello”, welke het startpunt zijn voor de klimroutes naar Adamello en Cresta Croce of de afdaling naar Punta Pisgana, de langste afdaling in de Alpen.
  • Val di Peio: De vakantieganger kan hier overnachten in Rifugio Cevedale “Guido Larcher”. Vanuit hier begint de klim naar Cevedale, Palòn de la Mare en Cima Saènt.
  • Dolomieten: Ook in de Dolomieten vindt de wintersporter een aantal berghutten voor toerskiën. Rifugio Passo Principe is te vinden in het hart van Catinaccio, Rifugio Pain dei Fiacconni bevindt zich op de Marmolada en Rifugio Rosetta “Giovanni Pedrotti” ligt op het Pale di San Martino plateau.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.