Hotels.com selecteert spa en wellness hotels in hoogst gelegen skidorpen

Wintersportgebieden op grote hoogte bieden vaak net dat beetje extra zekerheid en zaligheid. De sneeuw verkeert er doorgaans in topconditie en de pistes zijn er gehuld in frisse, gezonde berglucht.
Een skivakantie in het hooggebergte bevat alle ingrediënten om lichaam en geest klaar te stomen voor 2014. Voor reizigers die toe zijn aan rust en ontspanning zocht boekingswebsite Hotels.com in Europa’s hoogst gelegen skidorpen naar hotels met verkwikkende spa en wellness voorzieningen.

val-thorens-frankrijk-wintersport-altapura

Frankrijk, Val Thorens (2300m)

Het Franse dorp Val Thorens in skigebied Les Trois Vallées is Europa’s hoogst gelegen wintersportbestemming. Sinds het ontstaan van ‘ValTho’ in de vroege jaren ’70 heeft het dorp een enorme ontwikkeling doorgemaakt door voorop te lopen met nieuwe trends. In het winterseizoen zijn de hotels in Val Thorens dan ook druk bezet. Wie tot rust wil komen na een actieve dag in een van de grootste skigebieden ter wereld kan terecht in de luxe spa van hotel Altapura, met onder meer een stoombad, sauna, jacuzzi, crushed ice fountain en relaxruimte ‘igloo’.

Oostenrijk, Hoghgurgl (2150m)

Op ruim 1900 meter hoogte in het Oostenrijkse Gurgler Tal, een zijdal van het Ötztal in Tirol, ligt wintersportplaats Obergurgl. Van hieruit is het nog ruim 200 meter klimmen naar hoteldorp Hoghgurgl. De pistes in dit gebied bieden een prachtig uitzicht over de grensstreek tussen Oostenrijk en Italië. Hoghgurgl ligt midden tussen de skiliften, dit maakt het mogelijk om de hotels in het dorp per ski te bereiken. Wie in Hotel Riml overnacht kan rechtstreeks vanaf de piste een duik nemen in de indoor pool van de uitgebreide spa met mountain view.

Zwitserland, Zermatt (1650m)

Zermatt ligt in een uitgestrekt skigebied dat een ongeëvenaard aantal hoogtemeters kent en Zwitserland verbindt met Italië. Dit biedt skiërs de gelegenheid om een dagje over de grens te kijken. Het autovrije centrum van Zermatt is bereikbaar per trein vanuit het lager gelegen plaatsje Täsch. Zermatt ligt aan de voet van de reusachtige Matterhorn (4478m). Wie ontspannen wil genieten van het uitzicht op de indrukwekkende Alpenreus, zit eersterangs in Hotel Matthiol. De moderne spa is uitgerust met stoombad, Finse sauna en jacuzzi.

zermatt-wintersport-hotel-matthiol

Italië, Madonna di Campiglio (1550m)

Skidorp Madonna di Campiglio in de regio Trentino is op en top Italiaans. Het is een geliefde bestemming in skigebied Skirama Brenta in de Dolomieten, ook onder Italianen. Dit komt niet in de laatste plaats door de verfijnde culinaire specialiteiten in deze regio. Wie een actieve dag in het Italiaanse hooggebergte rond Madonna di Campiglio, na een goede maaltijd, ontspannen wil afsluiten, is aan het juiste adres in het Majestic Mountain Charme Hotel. De spa met mountain view beschikt over een stoombad, sauna en roof top jacuzzi.

Duitsland, Garmisch-Partenkirchen (708m)

Aan de voet van het Wettersteingebergte, met de Zugspitze (2962m) de hoogste berg in Duitsland, ligt Garmisch-Partenkirchen. De wintersportplaats is onder Nederlanders mede bekend door het jaarlijkse ‘Vierschanzentournee’, het schansspringen op nieuwjaarsdag. Garmisch-Partenkirchen is niet alleen bekend als wintersportoord, maar ook als wellness bestemming met talloze sport- en wandelmogelijkheden. In hotel Reindl’s Partenkirchner Hof kunnen bezoekers genieten van het imposante omringende berglandschap. In de spa vinden zij onder meer een stoombad, sauna, jacuzzi en wat ijs ter verkoeling.

Comments are closed.