Muscat International Airport opent haar deuren

Op 20 maart 2018 opent het gloednieuwe Muscat International Airport in Oman haar deuren. Alle inkomende en vertrekkende commerciële vluchten naar Oman worden vanaf deze datum overgedragen aan de nieuwe luchthaven. Tevens introduceert Oman een nieuw e-visum aanvraagsysteem waarmee wachtrijen op het vliegveld in de toekomst voorkomen worden.

12 Miljoen passagiers

De verwachting is dat Muscat International Airport een capaciteit heeft van 12 miljoen passagiers per jaar. In de toekomst kan dit uitgebouwd worden naar 48 miljoen passagiers. De nieuwe passagiersterminal beslaat maar liefst 580.000 vierkante meter en beschikt over 96 check-in balies, 10 bagagebanden van 7 kilometer lang, 40 vertrek- en aankomst gates, 29 lounges, 8.000 parkeerplaatsen en een nieuwe verkeerstoren. Hiermee vervangt de nieuwe luchthaven Seeb International Airport, welke in 2008 al veranderde van naam naar Muscat International Airport.

 

 

De nieuwe terminal biedt ook mogelijkheden voor grotere vliegtuigen zoals de A380 en de Boeing 747 om te landen. Dr. Ahmed Al Futaisi, de minister van Transport en Communicatie, geeft aan dat de nieuwe terminal een blikvanger is en als voorbeeld kan dienen voor toonaangevende moderne rijksmonumenten wereldwijd. “Onze missie, samen met het bieden van een goede service aan consumenten, is om de beste ervaring op een luchthaven te bieden. Onze visie is om in 2020 tot de top 20 luchthavens ter wereld te behoren”, aldus Pablo Lorenz, trails manager OAMC.

 

 

Met de komst van het nieuwe vliegveld verandert ook de visa-procedure. Per 21 maart 2018 moeten reizigers in het bezit zijn van een goedgekeurd e-visa dat online aan te vragen is. Dit betekent dat visa niet meer verstrekt worden op luchthavens en grensovergangen. Een aanvraag voor een visum voor Oman kan ingediend worden op de site evisa.rop.gov.om.

Oman kijkt ernaar uit toeristen te verwelkomen op de nieuwe internationale luchthaven, die aan passagiers een heel nieuwe ervaring op het niveau van service biedt.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.