Oman staat op nummer 4 in de top 10 van meest veilige reisbestemmingen

Het sultanaat Oman staat, in de door World Economic Forum samengestelde top 10, op de vierde plek van de meest veilige bestemmingen om op reis te gaan. Volgens het ‘Travel & Tourism Competitiveness Report 2017’ scoort Oman beter dan Nederland, dat op nummer 19 staat.

oman

In het rapport zijn 136 landen opgenomen en het World Economic Forum heeft Oman heeft een zeer hoge score gegeven. Het verslag laat zien in hoeverre een bestemming toeristen en bedrijven blootstelt aan veiligheidsrisico’s.

 

 

Veiligheid en stabiliteit

Bezoekers van het land worden warm onthaald door de Omani waarbij gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Bovendien kunnen reizigers in het sultanaat Oman terecht voor een authentieke Arabische ervaring en genieten ze van de ongerepte natuur in een veilige atmosfeer. Het moderne land, met een goede toeristische infrastructuur, kent een rijk erfgoed. Oman is een monarchie en staat sinds de aantreding van Sultan Qaboos Bin Said in 1970 bekend om een veilige bestemming voor reizigers. De stabiliteit van Oman is mede het gevolg van hun politiek van neutraliteit in de meeste conflictsituaties.

 

 

Veelzijdig Oman

Duiken, wadi bashen, fietsen, wandelen, een bezoek aan beschermde schildpadstranden en slapen in de woestijn zijn één van de vele mogelijkheden die Oman te bieden heeft. Het sultanaat is een mix van groene oases, zandstranden, valleien met verschillende soorten planten, bergketen tot 3.000 meter hoog. Er is een ruime keuze aan hotels, van driesterren tot luxe vijfsterren hotels, zodat aan elk budget en ieders smaak tegemoet wordt gekomen. Bovendien is het overal in Oman toegestaan om vrij te kamperen, ook in de bergen en op de stranden. Reizigers vervoeren zich ter plekke gemakkelijk met een terreinwagen op de kleinere wegen, wadi’s, vlaktes en duinen.

Oman

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.