10 start-ups bekend voor Booking.com’s Accelerator Programme 2018 voor duurzaam toerisme

Vandaag kondigt Booking.com de tien start-ups aan die deel uit gaan maken van het Booking Booster Programme 2018, dat in mei 2018 plaatsvindt in Amsterdam. Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar brengt het Accelerator Programme dit jaar verschillende lezingen, workshops en coachingsessies.

Als feestelijke afsluiting pitchen de deelnemers hun project en kunnen ter ondersteuning van hun volgende groeifase een beurs winnen ter waarde van maximaal €500.000, als onderdeel van een Booking.com fonds van €2 miljoen.

Blij

“We zijn enorm blij met de tien vindingrijke start-ups die zich deze lente bij ons aansluiten”, aldus Gillian Tans, CEO van Booking.com. “Onze samenwerking met deze gepassioneerde ondernemers helpt ze niet alleen bij hun eigen groei, maar stimuleert en inspireert ook ons bedrijf. Ons doel is een netwerk op te zetten van gelijkgestemde organisaties en mensen, die door middel van technologie een duurzamere toekomst voor bestemmingen zal zorgen, overal ter wereld. Dankzij onze gezamenlijke inzet streven we naar een wereld waarin we onze unieke bestemmingen gezond en mooi kunnen houden voor de volgende generaties.”

 

 

Honderden kandidaten van over de hele wereld hadden zich aangemeld en de tien start-ups die uiteindelijk gekozen zijn voor de editie van 2018 zijn afkomstig uit zes verschillende landen en zijn actief in zes continenten, waaronder Antarctica. Hun bedrijven vertegenwoordigen een rijke mix aan innovatieve online markten die reizigers verbinden met reiservaringen, ultramoderne technologieën en initiatieven die lokale gemeenschappen de kans bieden meer te profiteren van wereldwijd toerisme.

 

 

Overzicht van deelnemende start-ups

Hotel Con Corazón (Nederland: Actief in Nicaragua)

Hotel Con Corazón Granada begon als een 15-kamer tellend boetiek-hotel in Nicaragua toen het geopend werd in 2008 met het doel om alle winst te investeren in onderwijsprojecten voor kansarme kinderen.

“Deelnemen aan de Booster betekent voor ons een perfect getimede kans om onze activiteiten en educatieve impact buiten Nicaragua en Mexico te laten groeien. We zijn erg enthousiast om ervaringen uit te wisselen met andere scale-ups. Samen met deze collega’s aan de ene kant en de professionals van Booking.com aan de andere kant, bepalen we de volgende stap in onze reis. Een reis naar 50.000 hotelgasten die de wereld een beetje beter maken. Jaar na jaar.”

Reflow (Nederland)

Reflow ondersteunt vakantiebestemmingen door plastic afval te verzamelen en te hergebruiken voor duurzaam 3D-printmateriaal. Met deze technologie ontwikkelen ze producten voor de hospitality-industrie. Jasper Middendorp, medeoprichter en CEO Reflow zegt:

We zijn erg enthousiast over de deelname aan het Booking.com Booster Programma, en om samen een van de grootste problemen van de 21e eeuw aan te pakken: plastic afval. Door middel van het programma krijgen we de mogelijkheid om met een team te werken dat écht toegewijd is aan het verduurzamen van toerisme, en samen te werken met een bedrijf dat van start-up is uitgegroeid tot een hoofdrolspeler in de travel-branche.

We zijn ook erg blij met de kans om aan een breder publiek te laten zien dat het probleem in feite een enorme kans voor duurzaam toerisme kan zijn, maar ook voor design professionals, het recycling-ecosysteem en de maatschappij in het algemeen. We kunnen niet wachten tot we samen met de toeristische sector het afvalprobleem om te zetten in 3D-geprint designwerk. Door ons te helpen bij schaalbaarheid, nieuwe klanten en het opzetten van ‘een groeimotor’, denken we dat het Booster Programme ons snel zal helpen de volgende stap te zetten. We kunnen niet wachten om de samenwerking aan te gaan en samen een duurzame toekomst te realiseren.

  • Community Homestay Network (Nepal)
  • Global Himalayan Expedition (India)
  • HiveSters (Thailand)
  • Keteka (Verenigde Staten: Actief in Midden- en Zuid-Amerika, Antarctica)
  • KITRO (Zwitserland)
  • Tastemakers (Verenigde Staten: Actief in Afrika)
  • Wheel the World (Verenigde Staten)
  • Sakha Consulting Wings: Women on Wheels (India)

Alle deelnemende sociale ondernemingen ontvangen daarnaast ook enkele maanden begeleiding en coaching van Booking.com-experts, evenals mogelijkheden om samen te werken met Booking.com op het gebied van potentiële innovatie-initiatieven en experimenten voor het versnellen van de groei van de deelnemende start-ups.

Samen met het onlangs gelanceerde Booster Labs en het Booking Cares Fund maakt het Booking Booster Programme ook deel uit van het interne vrijwilligersprogramma van Booking.com, waarbij werknemers met lokale organisaties aan projecten samenwerken om wereldwijd bestemmingen te verbeteren. Gezamenlijk zorgen deze initiatieven voor nog meer toewijding aan Booking Cares en de bedrijfsmissie om wereldwijd een positieve impact te hebben.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.