Zweedse fietsroute Kattegattleden genomineerd voor ‘Fietsroute van het Jaar’

Voor het eerst is een Zweedse fietsroute, de Kattegattleden in Zuid-Zweden, genomineerd voor de eretitel ‘Fietsroute van het Jaar’. Op de Fiets&Wandelbeurs maakt de jury bekend welke route de winnaar is. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 2 maart om 13 uur in de Jaarbeurs in Utrecht. Visit Sweden nodigt aansluitend pers en touroperators uit voor een feestelijke borrel in stand 4 C 90 in hal 10.

Kattegattleden

De Kattegattleden is de eerste officiële fietsroute in Zweden en ligt in de zuidelijke regio Skåne en een deel in de regio Halland. Het fietspad volgt over een lengte van 395 km de westkust van Helsingborg naar Göteborg. Onderweg genieten de fietsers van de prachtige natuur, indrukwekkende kliffen, de pittoreske haventjes, natuurreservaten, uitgestrekte stranden en leuke dorpjes. Er zijn acht verschillende trajecten op de Kattegattleden.

 

 

Vier routes zijn genomineerd voor de uitverkiezing in 2018. De andere drie genomineerde fietsroutes zijn:

  • a) GreenVelo in Polen.
  • b) Internationale Maasfietsroute in Nederland, België en Frankrijk.
  • c) Via Rhôna in Zwitserland en Frankrijk.

Na de prijsuitreiking nodigt Visit Sweden journalisten en touroperators uit in stand 4 C 90 in hal 10 voor een borrel, en mogelijk wordt het glas geheven op deze overwinning. Vertegenwoordigers van de Kattegattleden zijn aanwezig om informatie te verstrekken over de mooiste fietsroute van Zweden. Ook kunnen er persreizen worden aangevraagd.

 

 

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 2, 3 en 4 maart 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar kun je dus ook op vrijdagmiddag fietsplezier beleven op de beurs. Themaland van deze editie is outdoorwalhalla Zwitserland. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €2,50 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Comments are closed.