Gevreesde Day Zero in Kaapstad dankzij effectieve maatregelen uitgesteld tot juli

Positief nieuws voor het door droogte geteisterde Kaapstad. Day Zero, de gevreesde dag waarop er in de rij moet worden gestaan voor water, is inmiddels verlaat naar 9 juli 2018. Dankzij de inspanningen van de gemeente in samenwerking met haar inwoners en de landbouwsector is de stad erin geslaagd het watergebruik te verminderen tot een nieuw laagterecord.

Een enorm succes voor de stad die ondanks de waterschaarste graag kenbaar wil maken dat toeristen nog steeds welkom zijn.

Toerisme in Zuid-Afrika

Bij vele vakantiegangers leeft vanwege de droogte het onterechte idee dat zij door het land te bezoeken de situatie verergeren. Echter, mits zij zich houden aan de waterbeperkingen die ook voor alle inwoners van de stad gelden, zal deze extra schade nihil zijn. Sterker nog, Kaapstad en overig Zuid-Afrika hebben juist ontzettend veel baat bij het toerisme. Duizenden banen worden in stand gehouden door deze sector waardoor het uitblijven van toerisme zelfs een grotere klap voor het land zal zijn dan wanneer toeristen Kaapstad zullen bezoeken. Bovendien geldt dat toeristen die de stad bezoeken vaak na een paar dagen weer vertrekken naar de overige delen van het land. Zuid-Afrika en haar bevolking houden nog steeds de armen wijd open voor de toeristen die al het moois van het land willen komen ontdekken.

 

 

In de afgelopen week is de waterconsumptie in Kaapstad gedaald tot 523 miljoen liter per dag. Dit is de eerste keer dat het wekelijkse gemiddelde gebruik onder de 550 miljoen liter is gebleven dankzij de maatregelen van de stad en de inspanningen van haar inwoners. Dit is ontzettend goed nieuws voor de stad. Locoburgermeester Alderman Ian Neilson sprak afgelopen week dan ook zijn dank uit voor de inzet van zijn stadsgenoten. De volgende uitdaging is om de watervoorraden zo goed mogelijk in stand te houden tot in de wintermaanden. Dit kan gerealiseerd worden indien het dagelijkse gebruik niet hoger zal liggen dan 450 miljoen liter, wat neer komt op 50 liter water per persoon per dag.

 

 

Het waterniveau binnen de dammen bevindt zich momenteel op slechts 24,9%, vergeleken met 36,1% van vorig jaar en 43,3% in 2016. Ondanks dat dit niveau veel lager ligt dan in de voorgaande jaren, beschikt de stad momenteel over meer informatie en heeft zij meer controle over het systeem dat de verspreiding van het water reguleert over de stad. De samenwerking tussen de stad en het Nationale Ministerie van Watervoorziening heeft hiervoor gezorgd. Wanneer de behoedzaamheid met betrekking tot het water aanhoudt, zal Day Zero daarom nog verder uitgesteld kunnen worden.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.