Nieuwe fietsgids La Vélodyssée op de Fiets en Wandelbeurs

Op de Fiets en Wandelbeurs presenteert Bert Sitters zijn nieuwe gids Vélodyssée. Deze route is aardig populair in Nederland. Nadeel is dat de Franse gidsen niet zijn afgestemd op het Nederlandse publiek. Op verzoek van de coördinatie van de Vélodyssée heeft hij een geheel op Nederlandse toeristische fietsers afgestemde gids gemaakt.

La Vélodyssée, Frankrijk

Een fietsroute van ruim 1200 kilometer van Roscoff aan de noordpunt van Bretagne naar Hendaye in het Baskenland op de grens met Spanje. De route brengt je door wisselende landschappen met onder andere het jaagpad van het slapende Kanaal van Nantes naar Brest, dat bestaat uit een aantal rivieren die door 238 sluizen aan elkaar gekoppeld zijn. Veel van de oude sluiswachterhuisje zijn opgesierd met bloemenpracht.

Delen langs de kust voeren langs grillige kliffen en opmerkelijk verschil tussen eb en vloed. Tijdens laagwater kun je zelfs vier kilometer over de oceaanbodem fietsen Kustplaatsjes zijn uitgegroeid tot mondaine badoorden, maar andere dorpen hebben het karakter van vissershaven behouden. Diverse badplaatsen kennen prachtige architectuur uit de glorietijd van de Belle Epoque en Art Deco met als hoogtepunt Biarritz. Geniet in de vissersplaatsen van fruits de mer en mosselen met frieten.

 

 

Strandafslagen langs de route brengen je naar eenzame delen kust, waar de woeste golven van de Atlantische Oceaan tegenaan beuken. De duinen langs de kust worden afgewisseld door polders en moerassen. In het Baskenland ontmoet je uitlopers van de Pyreneeën. Fraaie en levendige steden vol historie als Nantes, La Rochelle, Rochefort en Bayonne maken de route compleet. Vergeet vooral niet om de fietsstad Bordeaux aan te doen: de wereldhoofdstad van de wijn.

La Vélodyssée is geheel bewegwijzerd. Ruim 80% van deze route gaat over autovrije paden. Het overgrote deel is vlak. De klimmetjes zijn met uitzondering in het Baskenland van duintopniveau.

 

 

De aanwezigheid van regelmatig zee en meren maakt deze route ook uitermate geschikt om te fietsen met kinderen. In deze gids tref je informatie over de route, voor- en natransport, bezienswaardigheden, voorzieningen onderweg. Vooral campings die geschikt zijn voor fietsers met een tentje komen voor het voetlicht.

Op zaterdag 3 maart om 12 uur presenteert Bert Sitters de gids La Vélodyssée op de Fiets en Wandelbeurs met een lezing voor de bezoekers van de Fiets en Wandelbeurs waarbij hij zijn publiek als het ware op de fiets meeneemt over de Vélodyssée. Ook op zondag 4 maart vindt een lezing plaats. Beide lezingen worden gehouden in zaal 3.

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 2, 3 en 4 maart 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit jaar kun je dus ook op vrijdagmiddag fietsplezier beleven op de beurs. Themaland van deze editie is outdoorwalhalla Zwitserland. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €2,50 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Comments are closed.