Bezoek de gevleugelde circusact Wereld Vol Veren in Zweden

Met een gevleugelde circusact is Wereld Vol Veren onder grote belangstelling feestelijk geopend in het Museum van Wereldculturen in Göteborg.

Na een eerste editie in het Museum Volkenkunde in Leiden en het Afrika Museum in Berg en Dal, staat de tentoonstelling nu in Göteborg en later dit jaar nog in het Etnografisch Museum in Stockholm. Door het flexibele ontwerpconcept konden bestaande elementen worden hergebruikt en een Zweedse twist worden toegevoegd. Een voorbeeld van duurzaam tentoonstellingsontwerp.

Fascinatie voor vogels

De verwondering over de natuur en de menselijke fascinatie voor vogels en hun veren vormen ook in de 2 Zweedse musea de rode draad in Wereld Vol Veren. Met hangende cirkelvormige installaties van ingezoomde verenpatronen zijn ruimtelijke, thematische zones gecreëerd. In deze kleurrijke setting kunnen bezoekers vrijelijk dwalen langs magische verentooien, zwierende jurken en fluitende vogels. Het flexibele ontwerpconcept maakte het mogelijk bestaande ingrediënten – zoals de enorme vogelkooi en dynamische haute couture catwalk – in te passen in de nieuwe opstellingen. De toevoeging van specifiek Zweedse elementen zorgt voor lokale verbinding en herkenbaarheid bij het Zweedse publiek. Zo is er samenwerking gezocht met de Zweedse plumemaker Tim Mårtenson, wordt werk getoond van lokale studenten van de Swedish School of Textiles en de Academy of Design and Crafts en zijn bijzondere verenobjecten uit de eigen collectie van de Zweedse musea geïntegreerd. Met recht een wereld vol veren, in een nieuw jasje, maar met dezelfde verhalende kracht.

 

Lees ook dit artikel: Slapen in een spookhuis in Zweden

 

Wereld Vol Veren

Wereld Vol Veren is tot en met 26 augustus 2018 te zien in het Museum van Wereldculturen in Göteborg. Vervolgens verhuist de tentoonstelling naar het Etnografisch Museum in Stockholm, te bezoeken van 29 september 2018 tot en met 3 maart 2019.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.