Machu Picchu blijft de droombestemming van 2018

De majestueuze Inca-stad Machu Picchu is één van de meest bezochte en gefotografeerde bezienswaardigheden in Zuid-Amerika en al jarenlang immens populair.

Om de verborgen stad in goede staat te behouden heeft het indrukwekkende UNESCO Werelderfgoed vorig jaar enkele veranderingen ondergaan: zo zijn de toegangstijden aangepast en worden het aantal bezoekers gereguleerd.

Heiligdom

Dankzij genoemde maatregelen staat Machu Picchu niet op de lijst van bedreigde werelderfgoederen en profiteert het momenteel van het feit dat de heiligdom in 2 shifts bezocht kan worden – ’s morgens of ’s middags. Een bezoek aan Machu Picchu is voor vele nationale en buitenlandse bezoekers nog altijd een droom die uitkomt en dat is ook meteen de reden waarom duurzaam toerisme van essentieel belang is.

 

 

Populairste Instagram bestemming

Machu Picchu staat al jarenlang bij veel reizigers hoog op de bucketlist en het is nog altijd een bezienswaardigheid die niet gemist mag worden. Geen enkele andere plaats verscheen in 2017 zo vaak op instagram als het UNESCO-Werelderfgoed en alle gebruikers van het populaire medium zijn het over één ding eens: de schoonheid van Machu Picchu kan niet worden uitgedrukt in beeld of geschrift, je moet het leven. Peru moedigt daarom iedereen aan om kennis te maken met de magische stad en dit te combineren met een reis langs Peru’s verborgen schatten.

 

 

Dagelijks vertrekken er meer dan 40 vluchten naar de zuidelijk gelegen stad Cusco vanuit Lima, Arequipa, Puno en Puerto Maldonado. Daarnaast zijn er tijdens het hoogseizoen directe vluchten vanuit het noordelijk gelegen Trujillo naar Cusco. Eenmaal aangekomen in Cusco gaat er een trein naar de plaats Aguas Calientes. Vanuit hier brengt een shuttle bus bezoekers in zo’n 40 minuten naar Machu Picchu. Avonturiers en wandelaars kunnen de citadel ook bereiken via de Inca Trail. Vanwege de populariteit van de wandeltocht wordt aangeraden een aantal maanden van te voren te reserveren. Goed om te weten is, dat de Inca Trail in de maand februari gesloten is vanwege onderhoud. De openingstijden van Machu Picchu zijn als volgt: van 06:00 tot 12:00 en van 12:00-17:30.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.