Peru ‘Beste Culinaire Bestemming’ en Machu Picchu ‘Beste Toeristische Attractie’ ter wereld

Peru is voor het zesde achtereenvolgende jaar erkend als ‘Beste Culinaire Bestemming’ ter wereld. Het archeologische complex Machu Picchu werd uitgeroepen tot ‘Beste Toeristische Attractie’ tijdens de prestigieuze World Travel Awards (WTA), gehouden in Phu Quoc, Vietnam. De prijzen worden toegekend op basis van stemmen op het online platform van de organisatie, waaraan professionals in het toerisme, ondernemers en reizigers uit verschillende landen deelnemen.

Visitekaartje

“Deze prijzen zijn een erkenning van het harde werk dat we hebben geleverd om reizen naar- en gastronomie binnen Peru te promoten. Deze onderscheidingen zijn ons visitekaartje voor de reisindustrie. We blijven hard werken om de eerste plaats te behouden en bij te dragen aan de kwaliteit van leven voor alle Peruanen, die profiteren van de groei van het internationaal toerisme,” aldus Isabella Falco, directeur Imago bij PROMPERÚ.

 

 

Volgens eigen onderzoek van PROMPERÚ is Machu Picchu de belangrijkste reden om Peru te bezoeken. Daarbij is gastronomie een populair onderdeel van reizen. Hetzelfde rapport stelt dat 82% van de vakantiegangers, die het land bezoeken Peru als een gastronomische bestemming beschouwt, en 25% zegt dat de kennis over de Peruaanse keuken in hun land van oorsprong toeneemt.

 

 

Volgens deskundigen wordt de Peruaanse gastronomie steeds bekender, wat nieuwe mogelijkheden opent voor de export van inheemse producten, maar ook om culinaire tradities in stand te houden en de bekende Peruaanse fusion-keuken te blijven ontwikkelen.

Beste restaurants ter wereld

Momenteel telt de lijst ​​van de 50 beste restaurants ter wereld drie Peruaanse restaurants: Central (5e plaats), Maido (8e) en Astrid & Gastón (33e). Ook staan er 10 Peruaanse restaurants op de lijst van de 50 beste restaurants in Latijns-Amerika: Maido (1e), Central (2e), Astrid & Gastón (7e), Osso Carnicería y Salumería (12e), La Mar (15e), Isolina (21e), Rafael (24e), Malabar (30e), Fiesta (46e) en Ámaz (47e).

PROMPERÚ komt jaarlijks met innovatieve communicatiecampagnes gericht op een internationaal publiek. Onlangs is de toeristische campagne ‘Peru, het rijkste land ter wereld’ gelanceerd. Deze nodigt reizigers uit om hun leven te verrijken met ervaringen, die alleen in Peru te vinden zijn, zoals de diverse archeologische vindplaatsen of de –hoe kan het ook anders- gastronomie.

In 2016 ontving Machu Picchu 1,4 miljoen bezoekers en maakte de afgelopen 5 jaar een gemiddelde bezoekersgroei van 6% mee. Volgens Trip Advisor bestempelt 98% van de bezoekers hun ervaring als “positief”.

Over de World Travel Awards

Sinds 1993 zijn de World Travel Awards “de barometer” voor prestaties in de toeristische branche wereldwijd. De winnaars worden gekozen via publiekstemmen via internet en expert-stemmingen uit de sector wereldwijd. Volgens de Amerikaanse krant The Wall Street Journal worden deze beschouwd als de ‘Oscars’ voor professionals in het toerisme.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.