Culinaire eilandcultuur Rügen smaakt naar meer

Duindoornlikeur, verse vis, huisgemaakt brood en origineel craft bier. Proef de eilanddelicatessen van het Duitse eiland Rügen en je leert lokale tradities, de historie, cultuur en natuur kennen. Ontdek het aan de hand van 11 smaakmakers van Rügen, van bakker, bierbrouwer, sterrenkok tot hotelier.

11 culinaire eilandverhalen

In 2018 zet de Tourismuszentrale Rügen de culinaire kant van het eiland in de spotlights met de campagne ‘Aufgetischt’ (voorgeschoteld). Met culinaire verhalen over 11 ondernemers en ambachtelijke makers die vertellen over het ontstaan van hun bedrijf, speciale gerechten en de link tussen Rügens specialiteiten en de eilandgeschiedenis.

 

 

Sterrenkok Ralf Haug van restaurant freustil

Sterrenkok Ralf Haug van restaurant freustil (1 Michelinster) uit Binz is een van de 11 bijzondere ondernemers. Deze jonge chef-kok zegt niet ‘in trends te geloven’ maar in ‘koken met hart en ziel’. In zijn gerechten neemt hij de gast mee over ‘smalle paden, akkers en door de bossen van Rügen’. Respect voor de natuur staat centraal. In het interieur en de gerechten. Zoals is te zien aan de signature dish Flaschenkost, een gerecht met havermout, zeewiersalade en selderijsaus, opgediend in een halve wijnfles, alsof het zo uit de Oostzee is aangespoeld. Wie Ralfs kookstijl wil proeven zonder een Michelinprijs te betalen, gaat naar freustils zusje Canteen.

 

 

Verse zuivel van Rügener Inselfrische

Ander lekkers van Rügen, komt dagelijks uit de moderne zuivelfabriek Rügener Inselfrische, van Dr. Sylva Rahm- Präger. Verse, eerlijke zuivel, zo van de boer en het land, met behoud van natuurlijke ingrediënten. Rügener Inselfrische produceert yoghurt, kwark en karnemelk naast verse fruitsappen zoals duindoornsap en vlierbessensap. De eilandbessen worden daarnaast verwerkt in jamspecialiteiten.

Craft bier van meesterbiersommelier Frank Lucas

Wie op Rügen vakantie viert, komt op menukaarten ook zeker de zeldzame bieren tegen van de Insel-Brauerei van Frank Lucas. Hij runt de zeer succesvolle craftbrouwerij en werd in 2017 gekroond tot meesterbiersommelier van Duitsland. In 2016 won hij in Londen de World Beer Award. Zijn winkel is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Om te proeven en bier als eilandsouvenir te kopen.

Ambachtelijk brood en eilandlikeuren

In 2018 wordt iedere maand een nieuw culinair verhaal gepubliceerd op de website van Rügen. Op de planning staan naast eerdergenoemde: restaurant Glückswinkel uit Sellin (lokale keuken), Konditorei & Bäckerei Peters (ambachtelijk brood), de Erste Edeldestillerie (eilandlikeuren), Café Klatsch uit Baabe (gezonde taarten), Knoblochs Kräuterküche van meesterkok Peter Knobloch (eilandgerechten met kruiden en groente uit eigen tuin), Schillings Gasthof uit Schaprode (regionale specialiteiten), Gutshof Putgarten (boerderij) en restaurant Kormoran in Lauterbach.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.