Van gevangenis tot postkantoor, publieke gebouwen waar je blijft slapen

Achter elk gebouw schuilt een uniek verhaal, en historische staatsgebouwen hebben vaak de mooiste. Vroeger openden deze gebouwen hun deuren om alledaagse taken in het leven te vervullen, maar tegenwoordig zijn het luxe accommodaties die vaak in het hartje van de stad liggen.

Booking.com doorzocht 1,5 miljoen verblijven en kwam zo tot een lijst met 6 unieke plekken voor een onvergetelijke historische ervaring. Ga terug in de tijd en breng een nachtje door in een van deze gave accommodaties die vroeger een totaal andere functie hadden.

Voormalig postkantoor in Gent (België)

Dit gebouw is ontworpen door Louis Cloquet en Stéphane Mortier voor de wereldtentoonstelling van 1913. Het Centrale Postkantoor van Gent sloot in 2001 zijn deuren en werd daarna omgetoverd tot een prachtig boetiekhotel. De fraaie 52 meter hoge uurwerktoren springt in het oog en de grote ramen bieden een prachtig uitzicht over de stad. 1898 The Post is een uniek pand in een iconisch historisch gebouw in hartje Gent. Dit neogotische en neorenaissance gebouw ligt vlak bij de Graslei en heeft 38 kamers en suites die elegant zijn ingericht met antiek meubilair en hoge of hellende plafonds.

 

 

Voormalige gevangenis in Horsens (Denemarken)

Horsens Statsfængsel werd geopend in 1853 als gevangenis voor mensen die een lange tijd moesten zitten. Deze functie had het gebouw tot 2006, maar tegenwoordig is een deel van het pand een museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis, het personeel en de veroordeelden van deze gevangenis. SleepIn Fængslet is gevestigd in de voormalige gevangenis Horsens Statsfængsel.

 

 

De kamers van het hostel zijn voormalige gevangeniscellen, compleet met tralies voor de ramen en originele graffiti van de gevangenen. De gedeelde badkamerfaciliteiten van het hostel bevinden zich in de hallen. Gelukkig hoef je geen veroordeelde crimineel te zijn om hier te overnachten (en de deuren vergrendelen alleen van binnenuit). Een nachtje brommen is hier dus geen straf!

Voormalige brandweerkazerne in Detroit (Verenigde Staten)

Het voormalige hoofdkwartier van de brandweer van Detroit is een neoklassiek gebouw ontworpen door Hans Gehrke. Het pand van 5 verdiepingen met stalen frame heeft een rijke geschiedenis sinds de eerste brandweer van Michigan hier haar deuren opende in 1929. Tegenwoordig kun je overnachten in het Detroit Foundation Hotel. Het moderne restaurant van het hotel heeft een historische charme en serveert moderne Amerikaanse gerechten en verfrissende cocktails van deskundige en charmante mixologen. Het hele hotel hangt vol met prachtige kunstwerken van lokale kunstenaars.

Voormalige bibliotheek in Amsterdam (Nederland)

Het architectenbureau Gerard de Klerk ontwierp in 1974 een elegant gebouw met een natuurstenen gevel in het hart van Amsterdam om de belangrijkste openbare bibliotheek van de stad te huisvesten. In 2007 verhuisde de bibliotheek naar een ander deel van de stad en maakte deze plaats voor een prachtig 5-sterrenhotel. Andaz Amsterdam Prinsengracht – A Hyatt Hotel bevindt zich in het hart van de grachtengordel en biedt elegante kamers ontworpen door Marcel Wanders. Je kunt er ontspannen in de prachtige lobby en in het hele hotel is video art van jonge kunstenaars te bewonderen. Het restaurant Bluespoon serveert gerechten met verse lokale producten uit het seizoen met een Nederlandse twist.

Voormalige school in Hamburg (Duitsland)

De Volkschule is gevestigd in een voormalig schoolgebouw in het centrum van Hamburg en heeft moderne en comfortabele kamers. De school werd gebouwd in 1888 in de wijk Hamm en is in 2013 omgebouwd tot dit mooie familiehotel. De ontbijtzaal met originele stenen muren herinnert je aan de oude functie van het gebouw en het eigentijdse decor heeft een rustgevend effect. Elke ochtend serveert het hotel een ontbijtbuffet en voor een drankje kun je terecht aan de bar.

Voormalig klooster in Cuzco (Peru)

Het Belmond Hotel Monasterio ligt in het levendige historische centrum van Cuzco, twee straatblokken verwijderd van Plaza de Armas. Het voormalige klooster dateert uit 1952 en heeft luxe kamers in koloniale stijl gelegen aan een prachtige binnenplaats met een 300 jaar oude cederboom. Aan de muren van het hotel hangt religieuze kunst uit de 18e eeuw en je kunt er onder de gewelfde plafonds onvergetelijk dineren bij kaarslicht en operamuziek. Op aanvraag is er zelfs een speciale met zuurstof verrijkte ruimte beschikbaar.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.