Groot-Frieslandpad nog in de race voor Wandeltrofee

Het Groot-Frieslandpad en het Vlaamse traject van de GR12 (Amsterdam-Parijs) zijn doorgedrongen tot de finale van de strijd om de Wandelroute van het Jaar 2017.

Het Dommelpad

Het Dommelpad

Beste wandelroute

Dit seizoen zijn de uitverkiezingen in Nederland en België van de ‘beste wandelroute’ samengevoegd. De finale levert meteen al een klassieke ‘Nederland-België’ op. Het Groot-Frieslandpad is een route van het Nederlandse Wandelnet, het Vlaamse deel van de GR12 is van het Belgische Grote Routepaden. Drie andere genomineerden, het Groene Woud Pad, Dommelpad en Groene Corridor Noordwest-Brabant, maken geen kans meer op het winnen van de Wandeltrofee, de prijs van deze uitverkiezing.

 

 

Beide finalisten zijn echte langeafstandsroutes. Het Vlaamse traject van de GR12 is recentelijk grondig vernieuwd, onder meer met een westelijke variant door Antwerpen en de Rupelstreek. Het Groot-Frieslandpad is een nieuwe route over 362 km en doorkruist Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen tot aan Oost-Friesland in Duitsland.

 

 

De jury maakt op zaterdag 18 februari, op de eerste dag van Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo in Gent, de winnaar bekend.

Fietsroute van het Jaar

Ook de strijd om de Fietsroute van het Jaar 2017 nadert zijn ontknoping. Traditioneel heeft deze uitverkiezing een internationaal karakter. In totaal waren er dit keer 14 inzendingen van toeristische diensten en andere organisaties.

 

 

De juryleden waaierden uit over heel Europa om zes routes op de fiets te testen: het Dommelpad (België en Nederland), La Vallée du Loire à Vélo (Frankrijk), La Vélo Francette (Frankrijk) Penedès360 (Catalonië, Spanje), de ViaRhôna (Frankrijk) en Weinland Steiermark Radtour (Oostenrijk). De jury beoordeelde de trajecten op criteria als bewegwijzering, fietsvriendelijke accommodaties en de aanwezigheid van autovrije of -luwe paden.

Op 11 februari a.s., tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht, vindt de uitreiking plaats van de trofee die aan de uitverkiezing is verbonden. Dit gebeurt in Zaal 3 van Jaarbeurs, vanaf 12.00 uur. Aansluitend is een presentatie over de route, waarbij het publiek van harte welkom is.

Met in totaal ruim 40.000 bezoekers, zijn de Fiets en Wandelbeurzen de grootste indoor events in Europa voor fietsers en wandelaars. Bezoekers van de beurs in Utrecht hebben ook gratis toegang tot E-bike Xperience.

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 11 en 12 februari 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €4 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over!

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.