Nog 5 genomineerde routes maken kans Wandelroute van het Jaar 2018

Nog 5 van de 10 genomineerde routes maken kans op de begeerde trofee voor de Wandelroute van het Jaar 2018. De 4-koppige Nederlands-Belgische jury maakte vandaag de shortlist bekend.

Wandeling

‘Een wandeling rondom Zuid-Limburg‘, het Roots Natuurpad dwars door Nederland, het Wandelnetwerk Vlaamse-Ardennen, de GR 512 (Brabantse Heuvelroute in Vlaanderen) en een reeks nieuwe wandelingen in het Thorpark in Nationaal Park Hoge Kempen werden uitverkoren.

 

 

In praktijk testen

In totaal liep de jury maar liefst 1200 kilometer om de genomineerde routes in de praktijk te testen. Het moment suprême van de uitverkiezing is op zaterdag 10 februari 2018, als de jury de winnaar bekendmaakt op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent.

 

 

De shortlist (in willekeurige volgorde):

 • Een wandeling rondom Zuid-Limburg
  Een lus van 277 km rondom het zuidelijke puntje van Nederlands Limburg door België, Duitsland en Nederland (een uitgave van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig)
 • Roots Natuurpad
  Een langeafstandspad van 459 km van Groningen tot de Belgische grens, voor 70% over onverharde paden (een initiatief van Roots Magazine)
 • Wandelnetwerken Vlaamse-Ardennen
  De 2 nieuwe wandelnetwerken Zwalmvallei en Bronbossen ontsluiten samen met het bestaande netwerk Getuigenheuvels in totaal 850 km bewegwijzerde wandelpaden (een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen)
 • GR 512
  De 173 km lange vernieuwde Heuvelroute door de provincie Vlaams-Brabant van Diest naar Geraardsbergen (een initiatief van Grote Routepaden)
 • Thorpark
  11 wandellussen vanuit de nieuwe toegangspoort Thorpark achter de voormalige mijn van Waterschei (een initiatief van het Nationaal Park Hoge Kempen)

Initiatief

De Wandelroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs. Doel is om overheden en toeristische diensten te stimuleren kwalitatief goede routes te realiseren die aantrekkelijk zijn voor wandelaars. De Fiets en Wandelbeurs vindt plaats op 10 en 11 februari 2018 in Flanders Expo in Gent en op 2, 3 en 4 maart 2018 in Jaarbeurs Utrecht. Themaland van deze edities is outdoorwalhalla Zwitserland.

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 3 en 4 maart 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met €2,50 korting en sla de wachtrijen voor de kassa over. De Fiets en Wandelbeurs België vindt plaats op 10 en 11 februari 2018 in Flanders Expo in Gent.

Comments are closed.