Van streetfood tot Michelin-ster: 2018 wordt het jaar van de Travel Foodies

Eten en reizen gaan samen als oliebollen en oudjaar en het lijkt erop dat onze honger naar een foodie avontuur in 2018 nog meer zal toenemen! 4 op de 10 reizigers (41%) is van plan om in 2018 nieuwe bestemmingen te gaan ontdekken op basis van eten en drinken, in vergelijking met 29% vorig jaar.

Belangrijkste reistrend 2018

Experts bij Booking.com analyseerden de gegevens van meer dan 128 miljoen beoordelingen van gasten. Om de belangrijkste reistrends voor 2018 te voorspellen, combineerden ze deze informatie met een onderzoek onder 19.000 reizigers uit meer dan 26 landen wereldwijd. Daar is een analyse op losgelaten waaruit foodtrends aan het licht komen waar je ongetwijfeld van gaat watertanden.

 

 

Lokale gerechten

Het onderzoek wijst uit dat lokale gerechten in 2018 het meest populair zijn. Bijna 2/3 (64%) van de reizigers wil meer van de lokale keuken proberen.

 

 

Lekker eten wordt zelfs een nog belangrijkere factor bij het plannen van de reis, want een op de 5 (22%) is van plan om alleen vanwege het eten op reis te gaan en een kwart (25%) mijdt expres bestemmingen die geen echte foodie cultuur hebben.

Overheerlijke avonturen

Technologie zal onze overheerlijke avonturen verder blijven verrijken. Bijna 3 op de 10 (29%) reizigers zal een bestemming kiezen op basis van online beoordelingen van lokale restaurants. Daarnaast is bijna 1/3 (31%) van de reizigers van plan om nog meer foto’s van eten te maken voor social media. De resultaten laten nog meer trends zien: Bij de helft (51%) van de reizigers is de kans groot dat ze op zoek gaan naar lokale streetfoodmarkten. De top aanbevolen bestemmingen voor streetfood volgens reizigers van Booking.com zijn Bangkok (Thailand); Taipei (Taiwan); Hanoi (Vietnam); Istanbul (Turkije) en George Town (Maleisië). Anderen zijn juist op zoek naar haute cuisine, waarbij een op de 5 (23%) in 2018 graag in een Michelin-restaurant wil eten. Als jij ook tot deze groep behoort dan raden we je aan een van de volgende door gasten van Booking.com aanbevolen bestemmingen te bezoeken: Rome (Italië); Dubai (Verenigde Arabische Emiraten); Parijs (Frankrijk); São Paulo (Brazilië) en Londen (Verenigd Koninkrijk). Het gaat niet alleen om de smaak, maar ook om de ervaring. Reizigers willen alles beleven wat met eten te maken heeft, waarbij bijna de helft (49%) zegt dat ze avontuurlijker eten als ze op reis zijn; 54% wil op reis graag op een avontuurlijke manier dineren.

Culinaire verwennerij

Of je nu gaat voor culinaire verwennerij, lokale streetfood, exotische gerechten of hele vreemde hapjes, de liefde voor een nieuwe bestemming gaat door de maag en je leert de bestemming nog beter kennen dankzij de lokale lekkernijen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.