KLM start vluchten naar Växjö in het zuiden van Zweden

Visit Sweden is blij met de nieuwe lijnvlucht naar Växjö in Småland, Zuid-Zweden van KLM Royal Dutch Airlines. Vanaf 14 mei 2018 kan er dagelijks van Amsterdam naar Växjö worden gevlogen.

Natuur dichtbij

In Växjö staat de natuur centraal: er zijn 200 meren en 23 natuurgebieden en de meeste daarvan zijn op loopafstand en fietsafstand van het centrum van de stad. Binnen de stad zijn er verschillende parken. Voor een frisse duik ga je naar Lake Växjö, ook erg geschikt om een dagje te gaan vissen. Växjö’s meren en bossen bieden ideale omstandigheden voor een flink portie outdoorplezier: er zijn diverse fietsroutes en voor de echte avonturiers is er de zipline. De zipline van Little Rock Lake ligt op zo’n 40 minuten rijden van de stad.

 

Lees ook dit artikel: Herfst in Zweden

 

Culinair Växjö

Växjö heeft een solide trackrecord in de gastronomie. De restaurants in de stad maken veel gebruik van producten uit de directe omgeving en dat leverde Växjö de titel Matlandethuvudstaden (Voedselhoofdstad) van de Zweedse regering op.

 

 

Het vlaggenschip van de gastronomie in Växjö is PM & Vänner. Dit hotel annex restaurant werkt sinds de opening in 1992 volgens het principe ‘bos, weide en meer’ en dat betekent dat hier gekookt wordt met producten uit de directe omgeving in Småland. Het restaurant kent een lange staat van dienst en won diverse culinaire prijzen, maar vooral: je kunt er fantastisch eten! In 2017 werd de wijnkaart van het restaurant beloond met de prestigieuze Grand Award van Wine Spectactor. Van een heel ander kaliber, maar zeker niet minder aantrekkelijk: Kafé de Luxe. Dit gezellige restaurant serveert lokaal geproduceerd, biologische maaltijden. Het restaurant is gevestigd in een prachtig oud pand uit 1700. Hier drink je bij je maaltijd ook lokale wijnen en biertjes.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.