HomeToGo creëerde Ski-Prijs index Europese skigebieden

HomeToGo, ‘s werelds grootste meta-zoekmachine voor vakantiehuizen onderzocht de kosten in verschillende Europese skigebieden. Voor het komende wintersportseizoen werden de lokale prijzen van skipassen, skiuitrusting (ski’s, skistokken &s kischoenen), en vakantieaccommodaties verzameld en vergeleken.

De volledige uitkomsten van dit onderzoek staan op de volgende de officiële media-pagina.

Voordelig verblijven

Een dag skiën en een nacht verblijven in het Poolse skigebied Zakopane blijkt het voordeligst. Hier ben je in totaal voor een skipas, skiuitrusting en een vakantieaccommodatie gemiddeld zo’n €62 per persoon per dag kwijt. In het Zwitserse Zermatt daarentegen, ben je met gemiddeld zo’n €230 per persoon per dag het meeste kwijt. De skipas kost hier alleen al €80 per dag. De duurste accommodaties zijn in het Oostenrijkse St. Anton am Arlberg. Hier betaal je gedurende het skiseizoen (december 2017 tot april 2018) voor een overnachting per persoon gemiddeld zo’n €128. De voordeligste accommodaties zijn te vinden in het Bulgaarse Bansko. Hier betaal je gemiddeld slechts €16 per persoon voor een overnachting.

 

 

Welk skigebied op welk moment?

Gedurende het skiseizoen (december 2017 tot april 2018) zijn er grote schommelingen in de prijzen van beschikbare accommodaties. Met name tijdens oud en nieuw en de voorjaarsvakantie stijgen de prijzen van de accommodaties aanzienlijk.

 

 

De voordeligste periodes om te gaan skiën zijn dan ook begin december, januari en maart. In de grafiek worden 3 bestemmingen met de hoogste, gemiddelde en laagste prijzen voor een accommodatie met 4 personen getoond. Om deze grafiek samen te stellen vergeleek HomeToGo de prijzen van maar liefst 279.102 beschikbare overnachtingen in lokale vakantieaccommodaties tussen 01.12.17 – 01.04.18.

De duurste skigebieden in Europa

Het Oostenrijkse Lech am Arlberg komt, wanneer je nu zou boeken voor het hoogseizoen in februari, als duurste bestemming uit de bus. Beschikbare accommodaties voor 4 personen kosten hier al gauw zo’n €600 gemiddeld per nacht. In combinatie met een skipas betekent dit dat je in februari al zo’n €200 kwijt bent per persoon, per dag. Ook de populaire luxe bestemmingen Zermatt en Baquèira zijn binnen het hoogseizoen bepaald niet goedkoop. Voor een accommodatie in het Spaanse Baquèira betaal je nu gemiddeld zo’n €510 en in Zermatt ben je voor een vergelijkbare vakantiewoning rond de €450 per dag kwijt. De hoeveelheid sneeuwval
en schoonheid van de omgeving maken daarentegen een hoop goed. In deze 3 bestemmingen ben je al vroeg in het skiseizoen zeker van een fijn pak sneeuw en schitterende pistes om van roetsjen.

De voordeligste skigebieden in Europa

Het voordeligste Europese skigebied in februari is Vitosha, nabij de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Hier kost een skipas slechts €18 per dag en ben je ook slechts zo’n €51 per nacht kwijt voor een 4-persoonse accommodatie. Dit komt neer op zo’n €31 per persoon, voor zowel een skipas als overnachting. Ook dichterbij huis, bij onze oosterburen om precies te zijn, zijn er erg voordelige skigebieden te vinden. In Balderschwang en Berchtesgaden ben je bijvoorbeeld slechts rond de €50 per dag per persoon kwijt voor een skipas en een gedeelde accommodatie met 3 anderen.

Werkwijze

Totale kosten = Huur skimateriaal + Skipas + Accommodatie. De prijzen voor de huur van skimateriaal zijn gebaseerd op het gemiddelde van ten minste 3 lokale verhuurders van skimateriaal in iedere bestemming. De kosten voor een skipas zijn gebaseerd op de prijs van een dagkaart per volwassenen. De prijzen van het huidige skiseizoen (2017/2018) zijn onderzocht per skioord. Wanneer de huidige prijs van dit jaar niet beschikbaar was, werd de prijs van vorig jaar gebruikt. Alle getoonde prijzen zijn per persoon per dag. De prijzen van de accommodaties zijn de gemiddelde prijzen per nacht voor 4 personen. In de prijsindex zijn de totale prijzen per accommodatie door vieren gedeeld om zo de kosten per persoon per nacht te berekenen. De gemiddelde accommodatie prijzen komen voort uit alle beschikbare accommodaties die aangeboden worden door meer dan 250 partners die te vinden zijn op HomeToGo .

Over HomeToGo

HomeToGo is een onafhankelijke meta-zoekmachine voor vakantiewoningen die het mogelijk maakt om snel en makkelijk accommodaties te zoeken en te vergelijken. Consumenten hebben keuze uit meer dan 10 miljoen aanbiedingen in meer dan 200 landen van meer dan 250 websites. Met gebruik van slimme filters kunnen de bezoekers gemakkelijk hun ideale vakantiewoning vinden op basis van bestemming, reisdata, budget en voorzieningen van hun voorkeur. Gevestigd in Berlijn, bestaat het trio oprichters uit Patrick Andrä, Wolfgang Heigl en Nils Regge. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 90 werknemers in dienst en is actief in 12 Europese landen, Mexico, Rusland, Australië en de Verenigde Staten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.