Fort van Kuélap gekozen tot Beste Buitenlandse Attractie

Het fort van Kuélap wordt steeds populairder onder reizigers. Zo werd het onlangs door de Engelse lezers van het gerenommeerde reismagazine National Geographic Traveller gekozen als winnaar in de categorie ‘Far & Away – Overseas Attraction’.

Het indrukwekkende Chachapoyas-fort liet daarmee andere topattracties achter zich, waaronder wijnmuseum Cité du Vin in Bordeaux en het befaamde San Francisco Museum of Modern Art.

National Geographic Traveller Reader Awards

De National Geographic Traveller Reader Awards werden vorige week in Londen voor de 3e keer uitgereikt. Het tijdschrift maakt jaarlijks een voorselectie van de beste plaatsen, ervaringen, hotels, touroperators en attracties, waarna lezers op hun favoriet kunnen stemmen. Pat Riddell, redacteur van het tijdschrift: “We kregen ontzettend veel reacties en de meningen van onze lezers waren waardevol en scherp als altijd. Ze deelden hun ultieme favorieten met ons, zodat wij de beste plekken kunnen eren, als tip voor iedereen.”

 

 

‘Verstopte’ Kuélap nu goed bereikbaar

De mystieke ruïnes van Kuélap in de groene Peruaanse Amazone, worden door steeds meer mensen gezien als het ‘onontdekte’ alternatief voor Machu Picchu. Deze belangrijke archeologische vindplaats en UNESCO Werelderfgoed, ligt op 2,5 uur rijden van Chachapoyas.

 

 

Kuélap wordt steeds beter gepromoot, de vliegverbinding van hoofdstad Lima naar Chachapoyas is verbeterd en het fort is door een nieuwe kabelbaan ook een stuk toegankelijker geworden. Via een 4 kilometer lange kabelbaan bij de plaats Nuevo Tingo is de ‘verstopte’ pre-inca site nu al in 20 minuten te bereiken.

Noord-Peru steeds populairder

Niet alleen National Geographic Traveller, ook The Wall Street Journal roemde onlangs het fort van Kuélap. De krant riep de plek uit tot één van de ‘Most Cool’-bestemmingen in de lijst van ‘beste bestemmingen om te bezoeken in 2018’. Daarnaast werd het eeuwenoude complex bij een miljoenenpubliek bekend door een BBC-documentaire over het Amazonegebied die hier werd opgenomen. Dit alles helpt ook PROMPERÚ bij hun promotieactiviteiten voor Noord-Peru, die hiermee bestemmingen met een groot toeristisch potentieel verder probeert te ontwikkelen, waar veel Peruanen weer van kunnen profiteren.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.