Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul & Maas geopend

Vandaag is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen.

Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (8e) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een positieve kwaliteitsboost gekregen.

Zuid-Limburgs fietsknooppuntennetwerk

Het routenetwerk Buitengoed Geul & Maas is opgenomen in het regionale fietsknooppunten netwerk. Dit (inter)nationale netwerk bestaat uit fietspaden door heel Limburg en ver daarbuiten en wordt gebruikt door recreatieve fietsers die het gebied verkennen en in alle rust van de omgeving willen genieten. Het netwerk door Buitengoed Geul & Maas volgt de Geul als gids en verbindt de dorpen en steden in het Geuldal tussen Schin op Geul en Maastricht. Fietsers kunnen genieten van de prachtige natuur in het Gerendal en Ingendael. De route leidt langs bijzondere plekken in Schin op Geul, Kasteel Schaloen, de Drie Beeldjes, Kasteel Oost, het Mergelstadje Valkenburg en Chateau St. Gerlach. De nieuwe ontwikkelingen in het Buitengoed Geul & Maas vroegen om een nieuwe druk van de Zuid-Limburgse fietskaart. Deze is vanaf heden via de vestigingen van VVV Zuid-Limburg te verkrijgen. De wijzigingen zijn ook verwerkt in de Zuid-Limburgse fietsrouteplanner die bereikbaar is via www.opdefietsinzuidlimburg.nl.

 

 

Uitbreiding fase 2

Het is nu al mogelijk om de knooppunten te volgen tot aan Meerssen en hartje Maastricht. In fase 2 van het project worden ook in dat gebied nieuwe paden aangelegd. De route verbindt dan via de Groene Loper de centra van Meerssen en Maastricht met de kastelen, watermolens en landgoederen in dat gebied. De werkzaamheden in dit gebied zijn deels gerealiseerd in het gebied rond de A2 en de Geusselt. De aanleg van de nieuwe resterende paden gaat in 2018 van start.

 

 

In de eerste helft van 2018 worden nog werkzaamheden verricht die zorgen voor een veiligere oversteek van de provinciale weg bij Oud-Valkenburg en de Burgemeester Henssingel in centrum Valkenburg. Op beide plekken zal de weg van een middengeleider worden voorzien.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.