De persprijs en blogprijs proef Spanje 2017 uitgereikt

Deze keer niet vanaf grote hoogte maar in het nieuwe restaurant Etxea (geopend in maart 2017) zijn op 30 november de Persprijs en Blogprijs PROEF SPANJE 2017 uitgereikt door de Ambassadeur van Spanje Z.E. Fernando Arias González en de directeur van het Spaans Verkeersbureau Ana Román.

Citytrips in Spanje

Dit jaar was het thema van de Persprijs en Blogprijs PROEF SPANJE citytrips in Spanje. De Persprijs werd dit jaar voor de 8e keer uitgereikt en de Blogprijs voor de 7e keer. Om te kunnen deelnemen aan deze prijzen moest het artikel of blog uiteraard voldoen aan het thema en moest het gepubliceerd zijn tussen 1 september 2016 en 31 augustus 2017.

 

 

Beoordelen op orginaliteit

Aan de jury de taak om de artikelen en blogs te beoordelen op o.a. originaliteit, kwaliteit van redactie en inhoud en de winnaars te bepalen. De jury bestond dit jaar uit Isabel Ferrer (correspondente van El País in Nederland), Caroline Ludwig (tekstschrijver, journaliste – Tekstlab) en Paul van Bodengraven (auteur, mede-eigenaar One Day Walks Publishing).

 

 

Namens het Spaans Verkeersbureau zat Anton Weijts in de jury voor de Blogprijs en Marlies Bavius-Duquesnoy voor de Persprijs. Na een kort welkomstwoord door de Ambassadeur werden, na het vertonen van 2 korte videofilms, de prijzen uitgereikt.

Valencia water & vuur

Winnaar van de Persprijs PROEF SPANJE 2017 is geworden Nanda Raaphorst voor haar artikel “Valencia water & vuur” gepubliceerd in Reiz& Magazine. Naar het oordeel van de jury een zintuigelijk en goed geschreven verhaal dat in de veelheid van artikelen over Valencia er zonder twijfel uitsprong; met aandacht voor de minder geijkte dingen; met humor beschreven en veel diversiteit in de onderwerpen. Vervolgens werd bekend gemaakt dat Marion Hoogwegt met haar blog “Zomerochtend in Cádiz” (blog kusuitspanje) de winnaar is van de Blogprijs PROEF SPANJE 2017. Oordeel van de jury was dat er weinig wordt geschreven over deze parel en bijzondere plek zowel historisch als ligging in Andalusië; de blog is een mooie combi van persoonlijke beleving en informatie en dat is wat je zoekt in een blog. Beide winnaressen ontvingen een award en een reis voor 2 personen (3 nachten) naar de stad Santiago de Compostela, aangeboden door Turismo de Galicia (www.turismo.gal). Om niet alleen de winnaars maar ook de rest van de aanwezigen een beetje in stemming te brengen, werd aan het begin van de avond een toeristische promotievideo van Galicië vertoond en tijdens het diner witte en rode wijn uit Galicië geschonken.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.