Van 100 naar 165 kilometer wandelplezier in Kalkense Meersen

Toerisme Oost-Vlaanderen tilt wandelpotentieel Scheldeland naar nóg hoger niveau. Nieuwe wandelnetwerkkaart Kalkense Meersen – Donkmeer brengt wandelaars langs meanderende Schelde naar rijke fauna en flora van Sigmagebied.

Nieuwe wandelnetwerk

In 2015 stelde Toerisme Oost-Vlaanderen haar nieuwe wandelnetwerk Kalkense Meersen – Donkmeer voor, met de belofte dat er ook een uitbreiding van dit netwerk zou komen in 2017. Die uitbreiding is vandaag een feit. Met financiële steun van Toerisme Vlaanderen en met medewerking van het Agentschap voor Natuur & Bos, Natuurpunt vzw, Waterwegen & Zeekanaal NV en de betrokken gemeenten werd 65 km aan wandelpaden toegevoegd aan het bestaande netwerk. Gedeputeerde – voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt stelde de nieuwe
wandelnetwerkkaart vandaag in Wichelen voor aan pers en partners en noemde de uitbreiding “een versterking van de kwaliteitsvolle beleving én het toeristische imago van de Scheldevallei”.

 

 

Wandelnetwerken stimuleren consumptie

Gedeputeerde Couckuyt benadrukte het belang van extra wandelknooppunten voor het logies en de horeca in de naburige gemeenten. “Een knooppuntensysteem leent zich niet alleen perfect voor het uitstippelen van korte tochtjes, maar ook tot langere wandelingen, gecombineerd met een verblijf ter plaatse.” Kortom, wandelnetwerken zijn goed voor de lokale economie.

 

 

Dat bewijst ook een recente enquête van mediagroep Roularta, waar Couckuyt uit onhield dat 75% van de respondenten meldde dat ze hun wandeling steevast onderbreken voor een hapje of een drankje langs hun traject.

Nieuwe kaarten en inspiratiegidsen

De uitbreiding van het wandelnetwerk levert een nieuwe kreukvrije en waterbestendige wandelkaart op, die je voor €6 bestelt via www.tov.be/kalkensemeersendonkmeer. Ook deze wandelkaart heeft een gratis inspiratiegids met 3 kant-en-klare lussen. Bij elke wandelroute staan een handvol zie- en doe-tips, plus enkele cafés of restaurants waar het onderweg prettig uitblazen is. Wie inspiratie zoekt voor winterse wandelingen kan met de nieuwe kaart en de inspiratiegids zonder enige voorbereiding op stap in één van Oost-Vlaanderens mooiste natuurgebieden. Het Sigmagebied ter hoogte van Wichelen en Wetteren is een natuurlijk gevormd overstromings-gebied van de Schelde met natte graslanden, droge landtuinen, bossen, slikken en schorren. Daarbij hoort een weelde aan planten, bloemen, insecten en vogels. Natuurliefhebbers kennen dit gebied al langer als een topbestemming. Met een wandelnetwerk erbij, wordt dit gebied nu ook extra toegankelijk voor wandelaars.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.