Toerisme Oost-Vlaanderen lanceert chatbot

Toerisme Oost-Vlaanderen pakt uit met een chatbot. Hij zorgt er voor dat fietsers en wandelaars ook tijdens de zomermaanden een gepaste fiets- of wandelroute vinden.

Roger!

Maak kennis met de routebot: Roger! De chatbot neemt Toerisme Oost-Vlaanderen even over. Hij staat fervente fietsers en wandelaars bij tijdens het zoeken van een leuke route.

 

 

De chatbot activeren kan via een gesprek in de Messenger applicatie van Facebook. Roger stelt enkele vragen, antwoorden kan met een simpele klik. In een korte tijd krijgt de bezoeker een route die bij de voorkeuren aansluit. Liever een andere route? De chatbot geeft graag enkele andere suggesties mee, al dan niet gebaseerd op de huidige locatie van de bezoeker.

Hoe ga je een gesprek aan?

  • Zoek “Toerisme Oost-Vlaanderen” in de zoekbalk van Messenger en klik op “aan de slag”
  • Ga naar de Facebookpagina van Toerisme Oost-Vlaanderen en start met chatten

“Vooral tijdens de zomermaanden gaan heel veel fietsers en wandelaars op pad in de provincie Oost-Vlaanderen” verklaart gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen, Eddy Couckuyt. “Op onze site en via onze Facebookpagina bieden we al heel wat informatie voor deze doelgroep aan. Met de nieuwe routebot gaan we nog een stapje verder in het uitbreiden van onze dienstverlening.”

 

 

De routebot staat heel de zomer ter beschikking van fietsers en wandelaars. Vragen die de routebot niet kan beantwoorden worden natuurlijk verder opgevolgd door de medewerkers van Toerisme Oost-Vlaanderen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.