Ruim helft van Nederlanders wil maximaal 250 euro uitgeven aan huurauto

Nederlanders geven niet graag teveel geld uit aan een huurauto in het buitenland. Het jaarlijkse trendonderzoek van autohuurspecialist Sunny Cars wijst uit dat ruim 56% van de Nederlanders hier niet meer dan 250 euro per week aan wil besteden.

In praktijk kan deze budgetgrens tijdens de zomerperiode een uitdaging vormen voor de Nederlandse vakantieganger.

Plan je reis

Een auto huren op reis is voor veel Nederlanders vanzelfsprekend, maar vaak moet dat lastminute nog geregeld worden. Nog even snel het aanbod bekijken, (online) reserveren en de ophaal- en inleverlocatie bepalen, het is niet ingewikkeld. Maar de lastminute prijzen kunnen relatief hoog uitvallen. Wees slim en plan je reis en het bijbehorend vervoer op locatie zo ver mogelijk van tevoren. Hoe dichter bij de ophaaldatum je een huurauto reserveert, hoe minder goedkope alternatieven er over zijn. Dit geldt zeker voor Nederlands Top 5 populairste ‘autohuurlanden’ Spanje (34,8%), Griekenland (16,9%), VS (13,9%), Italië (12,9%) en Portugal (12,2%).

 

 

Auto huren in augustus

Voorbeeldprijzen van voor een week autohuur in augustus (op dit moment):

Hoe later je boekt, hoe duurder de huurauto

Op dit moment kost de goedkoopste huurauto in Tenerife (Citroën C1 of vergelijkbaar) zo’n 145 euro all-in voor een week tijdens de maand augustus, dus zonder bijkomende kosten achteraf. Als je je huurauto bijtijds boekt, kan je dus binnen budget blijven. Hoe langer je wacht, hoe verder de huurprijs oploopt. Daarnaast is het aanbod van een autoleverancier niet oneindig. Zodra het einde van de voorraad in zicht komt, worden de auto’s duurder en loop je meer risico boven budget uit te komen.

Flexservice biedt zekerheid zonder ergens aan vast te zitten

“Sunny Cars maakt het beslissingsproces nog makkelijker”, zegt Hans Knottnerus, Algemeen Directeur Nederland & België van Sunny Cars, “Wie zijn huurauto tussen 1 december 2017 en 31 januari 2018 boekt, krijgt de Flexservice er gratis bij. Dat houdt in dat je je reservering nog kosteloos kunt wijzigen of annuleren tot 4 uur voor de aanvang van je huurperiode. Zo heb je wel de zekerheid van je gewenste huurauto voor een voordelig tarief, maar nog alle mogelijkheid om ervan af te zien als de plannen wijzigen. En je weet zeker dat je zo dicht mogelijk bij je budget blijft.”

Over Sunny Cars

Bij Sunny Cars reserveren vakantiegangers een zorgeloze huurauto. Het bedrijf hanteert een unieke all-informule waarbij all-in ook echt all-in betekent: ongelimiteerde kilometers, alle benodigde verzekeringen, dekking van glas-banden-bodem- en dakschade, terugbetaling eigen risico en een aanvullende WA-verzekering van € 7,5 miljoen zijn standaard zijn inbegrepen. Als extra optie kunnen klanten kiezen voor aanvullende servicepakketten. Sla de wachtrij over met Premium of Express of kies voor het Geen waarborg pakket, zodat je geen creditcard of zelfs cash nodig hebt.

 

 

Daarnaast beschikt Sunny Cars over een daadkrachtige reserveringsafdeling om klanten voor, tijdens en na hun reis optimaal te helpen. Sunny Cars bestaat al sinds 1991 en behoort tot de grootste autohuurspecialisten in Europa met een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8.000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. Daarnaast is Sunny Cars vanaf 1 mei officieel ANVR lid. De onafhankelijk specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland waar zij haar huurauto´s via reisbureaus en online aanbiedt.

Over het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door Panelwizard namens Sunny Cars in april 2017 onder 1.129 respondenten van 25 jaar en ouder, representatief naar geslacht, leeftijd, opleiding, arbeidsparticipatie en gezinssituatie. Het is een jaarlijks terugkerend onderzoek waarin we vragen naar de ervaringen met het huren van een auto voor de vakantie en daarmee trends signaleren. In 2016 hield Sunny Cars het eerste onderzoek.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.