De beste plekken in Idaho om sterren te kijken en te genieten

Craters of the Moon National Monument in Idaho heeft de International Dark Sky Park status ontvangen wat het park direct op de bucketlist zet voor globetrotters die op zoek zijn naar de mooiste sterrenhemels op aarde.

Totale zonsverduistering

Voor de eerste keer in bijna 40 jaar vond er in augustus een totale zonsverduistering plaats. Idaho werd toen al door deskundigen uitgeroepen tot een van de beste plekken om “The Great American Eclipse” te bewonderen. Duizenden toeristen waren getuigen van de zonsverduistering en hiermee zette Idaho zichzelf op de kaart als een bestemming met een overweldigende sterrenhemel.

 

 

Sterrenhemel optimaal bewonderen

De nieuwe status van Craters of the Moon National Monument, uitgereikt door The International Dark-Sky Association (IDA), geeft aan dat de sterrenhemel optimaal te bewonderen is door een natuurlijk donkere omgeving dankzij de grote afstand van grote steden.

 

 

“De Melkweg die zich uitstrekt over de ongelofelijk donkere hemel van het park is een uitzicht dat veel bezoekers nooit vergeten”, aldus Craters of the Moon Superintendent Wade Vagias. Bezoekers kunnen op deze bijzondere plek genieten van een uitgestrekte sterrenhemel in een vulkanisch landschap.

Openluchtmuseum

Naast het bekroonde Craters of the Moon National Monument zijn er nog andere hotspots waar de reiziger de sterrenhemel kan bewonderen. Zo herbergt Bruneau Dunes State Park tussen de hoogste duinen van Noord-Amerika het grootste publieke observatorium van Idaho. Overdag kan de vakantieganger sandboarden op de zandduinen en ’s avonds op de camping in het nationale park of in het observatorium de sterren bewonderen. Daarnaast is ook City of Rocks National Reserve, vlakbij de grens met Utah, een buitengewone plek om sterren te kijken. Hier laat de reiziger de bewoonde wereld helemaal achter zich en bevindt zich in een rotsachtige omgeving met een heldere donkere sterrenlucht waar de vakantieganger met het blote oog kan genieten van een indrukwekkende sterrenhemel.

Ontdek Idaho

Idaho ligt in het noordwesten van Amerika en hoewel het een van de minder bekende bestemmingen van de Verenigde Staten is, is het een bestemming met veel potentie om meer internationale vakantiegangers aan te trekken. In de zomer is het er aangenaam warm en een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers die buiten de gebaande paden willen treden. Raften op de Snake River, kamperen in het Sawtooth National Forest of wandelen door het maanlandschap van het Craters of the Moon National Monument & Preserve. In de winter valt er sneeuw en kunnen diverse vormen van wintersport worden beoefend. Via de omliggende staten (en vanuit Canada) is Idaho uitstekend bereikbaar, zowel met het vliegtuig als met de huurauto of camper. De staat is dan ook perfect te combineren met een bezoek aan een van die omliggende staten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.