Vijf Idaho must-do’s voor deze zomer

Van verlaten stranden en natuurlijke zwembaden tot nieuwe hotspots en oude bekenden; Idaho is klaar voor de zomer van 2017. Dit zijn dé vijf onmisbare gebeurtenissen en plekken voor deze zomer.

1. Ontspannen op het strand

Alhoewel Idaho ingesloten wordt door staten zoals Oregon en Nevada biedt de staat veel mogelijkheden te ontspannen op de stranden van talloze meren. Vanuit de hoofdstad van Idaho, Boise, ligt de zonliefhebber binnen 30 minuten op de stranden van Lake Lowell. Verder richting het noorden van de staat ligt Redfish Lake, één van Idaho’s meest geliefde meren vanwege de heerlijke zandstranden en rotsachtige kustlijn met uitzicht op de bergen. In het zuidoostelijke puntje van de staat, op de grens met Utah waant de vakantieganger zich even in de Caraïben bij aankomst bij Blue Lake. Witte zandstranden en een helderblauw meer wachten om ontdekt te worden.

 

LEES OOK DIT: TEXT

 

2. Sun Valley

Lange dagen met aangename temperaturen van rond de 25 graden, koele sterheldere nachten en frisse berglucht geven de reiziger talloze opties voor een onvergetelijke zomer in Sun Valley. Naast een uitnodigende wintersportbestemming, is Sun Valley ook perfect in de zomer te bezoeken. In dit gebied wordt de vakantieganger uitgedaagd op de mountainbike te stappen en de regio op twee wielen te ontdekken. Een lift brengt de gevorderde mountainbiker naar de top van Bald Mountain, waar via een downhill fietspad meer dan 1.000 meter in hoogteverschil overbrugd wordt. Naast mountainbiken kan de vakantieganger hier ook wandelen, vissen, rondneuzen in kustgalerijen of genieten in een wellness resort.

3. Natuurlijke zwembaden

Idaho beschikt over veel natuurlijke zwembaden met helder water omringd door idyllische natuurlijke landschappen. Jump Creek Falls is één van de vele voorbeelden waar een waterval zich in de diepte stort te midden van een diepe canyon. Dit natuurlijke zwembad is te bereiken via een eenvoudige wandeltocht over een houten promenade. Tussen de kleine dorpjes Salmon en Challis vindt de reiziger een verborgen schat genaamd Goldbug Hot Springs, beter bekend als Idaho’s high-desert waterbron. Een reeks van zes watervallen zorgt ervoor dat de baden gevuld worden wanneer je uitkijkt op de immense bergen.

 

 

4. Ontdek de lekkerste gerechten van Idaho in Boise

Tijdens een reis door Idaho vindt men genoeg plekken om culinair te genieten. The Basque Market in Boise is een absolute must-stop. Hier vindt men gerechten uit de autonome regio Baskenland uit Spanje. Proef op de markt verschillende snacks en vraag aan de locals alles over de producten. Rondom The Basque Market zitten verschillende restaurants die gerechten serveren uit deze regio. Of kies voor een Amerikaans restaurant zoals BBQ4LIFE waar het menu bestaat uit de speciale combinatie van BBQ en veganistische gerechten. Het restaurant staat onder andere bekend om de Big Foot sandwich, met pulled pork, mac ‘n’ cheese en BBQ saus geserveerd op dik brood uit Hawaii. Naast deze twee restaurants heeft Boise nog veel meer te bieden aan foodies.

5. The Great American Eclipse

Voor de eerste keer in bijna 40 jaar vindt een totale zonsverduistering plaats. De totale zonsverduistering op 21 augustus 2017, ook wel “The Great American Eclipse”, gaat voor een groot gedeelte over de Verenigde Staten. De zonsverduistering kan alleen in de Verenigde Staten vanaf het vaste land aanschouwd worden. Idaho is volgens deskundigen één van de beste plekken in de Verenigde Staten om de totale zonsverduistering te bewonderen. Het smalle eclipsepad, waar de zon volledig overschaduwd wordt door de maan, loopt precies door het midden van de staat. Toeristen kunnen hierdoor dit spektakel waarnemen vanaf één van de toeristisch interessante plaatsen zoals Idaho Falls, Sun Valley, Craters of the Moon of Yellowstone National Park. Bovendien wordt Idaho aangeprezen als top locatie voor de zonsverduistering vanwege het constante goede weer waardoor de zichtbaarheid van de zonsverduistering optimaal verwacht wordt.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.