Dreigende vluchtannuleringen bij American Airlines rondom kerst

Door een systeemfout hebben meer American Airlines piloten dan gepland vrij kunnen nemen rond de feestdagen. Hierdoor dreigen verschillende vluchten rond die periode geannuleerd te worden. Lees de tips van Airhelp.

Mogelijk 15.000 geannuleerde vluchten met kerst

Andreas Hermansson, werkzaam bij AirHelp, legt uit wat reizigers kunnen verwachten. Door een systeemfout bij American Airlines zijn teveel verlofaanvragen van piloten voor de kerstperiode goedgekeurd. Volgens de luchtvaartbond van het bedrijf zullen hierdoor mogelijk circa 15.000 vluchten geannuleerd worden tussen 17 en 31 december 2017. Ook Nederlanders kunnen hiervan nadeel ondervinden. American Airlines vliegt onder andere vanaf Amsterdam en Frankfurt.

 

 

Gedupeerde reizigers kunnen aanspraak maken op een compensatie tot wel 600 euro, ongeacht de ticketprijs, indien zij zouden vliegen vanuit de EU. Dit is niet het geval indien de vliegtuigmaatschappij de passagiers langer dan twee weken voor de vlucht informeert over annulering.

 

 

Reizigers die binnenkort vliegen met American Airlines wordt opgedragen om alert te zijn en er op te letten of en wanneer zij geïnformeerd worden over een geannuleerde vlucht. Deze mededeling moet door de luchtvaartmaatschappij aan elke passagiers afzonderlijk worden gedaan. Een algemene mededeling is niet genoeg. Daarbij moet de luchtvaartmaatschappij gedupeerde passagiers een alternatieve manier van transport aanbieden of de volledige prijs van het ticket terugbetalen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.