TUI fly beste Nederlandse vliegmaatschappij op het gebied van punctualiteit en claimverwerking

Vandaag werd de nieuwe AirHelp Score* van beste en slechtste luchtvaartmaatschappijen en – voor het eerst – luchthavens onthuld. In beide lijsten domineert Singapore. Singapore Airlines stoot Qatar Airways van de troon als beste luchtvaartmaatschappij en Changi Airport is de beste luchthaven ter wereld. TUI fly Nederland is met een 10e plaats de beste Nederlandse vliegmaatschappij op de lijst.

Ranking the Dutch

De prestatie van TUI fly is opmerkelijk. De luchtvaartmaatschappij is nieuw in de lijst en belandt meteen in de top 10. Te danken aan een 9.1 voor punctualiteit en een 8.8 voor het verwerken van vertragingsclaims. Met een 6 het gebied van service is er ruimte voor verbetering. Op dit gebied scoort de KLM met een 8 wel goed maar met een 7.9 voor zowel punctualiteit als claimverwerking daalde de KLM dit jaar van een vijfde plaats naar de elfde plaats. Transavia werd 20e met mooie achten voor zowel punctualiteit als claimverwerking maar kreeg slechts een 6 voor service.

Twitter nekt Schiphol

Ook bij de score van luchthavens wordt gekeken naar punctualiteit en service, en daarnaast naar sentiment van passagiers, gemeten via social media. Voor Schiphol pakt dit slecht uit want ondanks de dikke voldoendes voor service en punctualiteit drukt het negatieve sentiment de eindscore waardoor Schiphol met een 7.7 genoegen moet nemen met een 13e plek.

Qatar Airways onttroond

Sinds de start van de AirHelp Score in 2015 heeft Qatar Airways de lijst aangevoerd. Dit jaar werden zij voorbijgestreefd door Singapore Airlines en Etihad Airways (tweede plek) en zat er niet meer dan een derde plaats in. De AirHelp Score van 2017 beoordeelt in totaal 86 luchtvaartmaatschappijen en 76 luchthavens. AirHelp bezit als de no. 1 vluchtvertragingsservice wereldwijd over een schat aan kennis en data waarmee reizigers hun voordeel kunnen doen.

 

 

Hekkensluiters

Helemaal onderaan op nr. 87 staat Bulgaria Air. Opmerkelijk genoeg behoort de Bulgaarse luchtvaartmaatschappij op het gebied van punctualiteit bij de top. Helaas weegt dit niet op tegen de slechte score op het gebied van service en al helemaal niet tegen de dikke onvoldoende voor claimverwerking. Toch zijn zij niet de slechtste op het gebied van het verwerken van vergoedingen. Die twijfelachtige eer gaat naar Ryanair en Monarch Airlines.

 

 

Slechte luchthavens

Bij Kuwait Airport gaat het volgens de statistieken vaak mis op het gebied van punctualiteit en daardoor is de allerlaagste plek, nr. 76 aan hen voorbehouden. Opvallend is dat veel Britse luchthavens eveneens in de onderste regionen verkeren: Manchester Airport op de één na laatste plek (75), gevolgd door London Gatwick op een 74e plek, London Stansted op een 72e plek en Edinburgh Airport op een 71e plek.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.