Bos Fine Art organiseert 4 verschillende exposities in Den Haag

In de maanden december 2017, januari, februari en maart 2018 organiseert Bos Fine Art onder de titel “EXHIBITION UNTITLED TZT THE HAGUE” 4 verschillende exposities. De aandacht gaat uit naar wandobjecten, aangevuld met ruimtelijk werk. Pim Piët, Haags beeldend kunstenaar en tentoonstellingsontwerper zal samen met Bos Fine Art de inrichting van de exposities verzorgen in Den Haag.

Bijzondere locatie

Op 7 december starten we op deze bijzondere locatie, naast Het Mauritshuis, met uitzicht op de Hofvijver in het historisch centrum van Den Haag. De officiële opening is op zondag 10 december 16.00 uur. Voorbezichting voor de pers op woensdag 6 december van 14.00 tot 17.00 uur. De expositie start voor het publiek op donderdag 7 december vanaf 12.00 uur.

 

 

De aanleiding

In 2017 is door de kunstwereld veel aandacht gegeven aan De Stijl en de kunstenaars die daar direct bij betrokken waren: Theo van Doesburg, Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld, Vilmos Huszár, etc. Maar ook 100 jaar ná De Stijl zijn er nog honderden levende kunstenaars die op dit moment werken in de concrete traditie. Met herkenbare kenmerken als abstractie, rationaliteit, geometrie, minimalisme. Maar bovenal een grote interesse voor constructie, materialen en technieken. En vanzelfsprekend niet alleen Nederlandse kunstenaars, het gaat immers om een mondiale beeldtaal.

 

 

Iedere kalendermaand toont Bos Fine Art werk van ca. 8 kunstenaars met wandobjecten en 2 kunstenaars met vrijstaand werk. Dit zal plaatsvinden op de Korte Vijverberg 2 in Den Haag. De keuze voor deze kunstenaars in de tentoonstellingen laat de verschillende stromingen binnen de traditie van de concrete/abstracte kunst zien. Een verrassende samenstelling van werk dat elkaar versterkt en uitdagend is voor de bezoeker.

De internationale context

Om het internationale karakter van de exposities te benadrukken zijn we in contact met diverse ambassades uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zweden en Tsjechië. De landen waar een deel van de exposerende buitenlandse kunstenaars vandaan komen. Ook hebben we het Huis van Europa, onze buren op de Korte Vijverberg, gevraagd om ons met hun netwerken te ondersteunen. Het Huis van Europa huisvest 2 organisaties: de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Informatiebureau van het Europees Parlement.

Bos Fine Art

Bij galerie Bos Fine Art ligt het accent op de geometrisch abstracte kunst. Doel van Bos Fine Art is het promoten van kunstenaars en hun werk in Nederland en daarbuiten. Dit door middel van het exposeren van hun werk, het publiceren en actief promoten middels website en sociale media. Inmiddels werken we samen met ca.100 kunstenaars uit diverse Europese landen. Al bijna 30 jaar organiseert Bos Fine Art exposities van hoogwaardige kwaliteit van gerenommeerde kunstenaars. De laatste jaren zijn wij ons gaan toeleggen op de geometrisch abstracte kunst van (inter)nationale kunstenaars. De basis van Bos Fine Art is Lelystad, waar we nog gevestigd zijn. Daarnaast hebben we 10 jaar tentoonstellingen georganiseerd in Utrecht. Bos Fine Art is voornemens zich in de nabije toekomst te vestigen in Den Haag. In de zomer van 2017 heeft Bos Fine Art al 7 wisselende exposities georganiseerd op de Korte Vijverberg 2 in Den Haag onder de naam “Exhibition Concrete Art”. De locatie, in beheer bij ANNA Vastgoed & Cultuur, is uitermate geschikt voor het organiseren van deze tentoonstellingen. Centraal gelegen in het Haagse Museumkwartier, tegenover het Mauritshuis.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.