De Emirates Group onthult het jaarlijkse Environmental Report

De Emirates Group, bestaande uit Emirates Airline en dnata, publiceert vandaag het 7e Environmental Report. Het Environmental Report betreft de milieuprestatie van de Emirates Group in het financiële jaar 2016-2017.

emirates

Environmental Report

Het Environmental Report is samengesteld op basis van een onderzoek uitgevoerd door PricewaterhouseCoopers (PwC). Het rapport presenteert de ecologische duurzame initiatieven en prestatiegegevens van diverse activiteiten van de Emirates Group, waaronder de activiteiten van de Emirates airline, dnata’s vracht, grondafhandelingen en andere commerciële activiteiten als techniek en catering.

 

 

Moeilijk jaar

“2016-2017 was een bijzonder moeilijk jaar, doordat we te maken hebben gehad met een reeks sociale, economische en politieke gebeurtenissen die invloed uitoefenden op onze markten in de gehele wereld. Het consumentvertrouwen en de vraag naar luchtvervoer zijn getroffen door een aantal grote tegenslagen.

 

 

Maar toch heeft onze goede staat van dienst, ons zakelijk fundament en onze merkreputatie ons geholpen in het doorstaan van deze tijden,” aldus sjeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, topman en directeur van Emirates airline en Emirates Group.

Efficiënte vloot

Een belangrijk onderdeel van de milieustrategie van de Emirates Group is de ecologisch efficiënte vloot van Emirates Airline. Emirates heeft afgelopen jaar haar laatste vluchten met Airbus A340’s en A330’s uitgevoerd. Emirates opereert nu slechts met haar passagiersvloot, bestaande uit A380’s en Boeing 777’s, en Boeing 777 vrachtvliegtuigen. De vloot heeft een gemiddelde leeftijd van 5,3 jaar, wat ver onder het industriële gemiddelde ligt. Een moderne wide-body vloot levert een lage motoruitstoot en minimale geluidshinder. De moeite die de Emirates Group gedurende het jaar heeft verricht om de operationele efficiëntie binnen het bedrijf te verhogen heeft geholpen in het terugdringen van kosten en negatieve milieugevolgen. Zo bespaart de waterbesparende vliegtuig-wasprocedure, geïntroduceerd door Emirates Engineering, per jaar 11 miljoen liter water. De energiebesparende projecten van de Emirates Group, zoals het installeren van ledlampen in de verlichting van hangars, bespaart per maand 237 megawatt uren. Emirates verstrekt daarnaast duurzame dekens in de Economy Class aan boord van haar langeafstandsvluchten. Ieder fleecedeken bestaat uit 28 gerecyclede plastic flesjes die anders zouden zijn beland op stortplaatsen.

Hybride apparatuur

De grondafhandelingsdiensten van Emirates Group vervangen geleidelijk voertuigen en werken steeds vaker met elektronische en hybride apparatuur, wat de hoeveelheid kooldioxide emissies en andere verontreinigende stoffen reduceert. Elektronische grondapparatuur wordt eveneens gebruikt bij luchthavenactiviteiten op internationale luchthavens zoals die van Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Singapore en de Verenigde Staten. Om het langdurige hoge niveau in Health, Safety en Environment (HSE) te behouden, heeft dnata afgelopen jaar het Integrand Management System (IMS) ingevoerd. IMS, een van de fundamenten van de ‘One dnata’ strategie, omvat alle operationele aspecten van diverse zaken van dnata en zal de leercultuur blijven ondersteunen om constant verbeteringen te kunnen leveren. De Emirates Group blijft doorgaan met het ondersteunen van acties tegen illegale handel in wilde dieren. Door middel van het initiatief ‘A Greener Tomorrow’ draagt de Emirates Group bij aan 3 verschillende organisaties, de Southern African Wildlife College Trust, Southern African Foundation for the Conservation of Coastal Birds en African Parks. Deze organisaties zijn gevestigd in Afrika en nemen het voortouw in de bescherming van wilde dieren. Het door werknemers geleide liefdadigheidsprogramma van dnata, dnata4good, blijft daarnaast ondersteuning verlenen aan het gesprek over wilde dieren in Zuid-Afrika en voltooide vorig jaar een project voor het bouwen van scholen in Nepal.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.