Bezoek Dummie de mummiedag in het Rijksmuseum van Oudheden

Op 10 december 2017 is er een feestelijke Dummie de mummiedag in het Rijksmuseum van Oudheden. De dag staat helemaal in het teken van Dummies avonturen met een tamme Egyptische krokodil. Daarover gaat het gloednieuwe boek Dummie de mummie en het geheim van Toemsa van Tosca Menten.

Dummie en Tosca geven in het museum een vrolijke voorstelling, en er kan gekleurd en gespeurd worden. Alle activiteiten zijn gratis bij een bezoek aan het museum.

Dummie de mummie

Op 10 december draait alles in het museum om Dummie, de grappige levende mummie uit Egypte, en zijn belevenissen in het nieuwe boek Dummie de mummie en het geheim van Toemsa. In dit alweer 9e avontuur van Dummie probeert hij met zijn vriendje Goos en krokodillenverzorger Hamid de tamme krokodil Toemsa te redden, en te voorkomen dat die moet verhuizen naar een andere dierentuin. Schrijfster Tosca Menten en Dummie komen voor deze Dummiedag naar het museum om op te treden, fans te ontmoeten en handtekeningen uit te delen. Iedereen kan met ze op de foto, mummiekleurplaten maken of in het museum op zoek naar echte Egyptische (krokodillen)mummies met een gratis Dummie de mummie-speurkaart. Voor oplettende speurneuzen zijn er mooie prijzen te winnen. Met een 3D-spel in een van de museumzalen kunnen kinderen zelfs eigenhandig een Egyptische krokodillenmummie onderzoeken.

 

 

Tosca Menten

Tosca Menten is een veelzijdig auteur: ze treedt op met haar eigen theatershow, schrijft en zingt liedjes, maakt filmpjes en heeft een vaste column in Kidsweek. Haar boeken over Dummie de mummie zijn razend populair en worden in 8 talen uitgegeven.

 

 

Ook is Tosca bekend van de verhalen ‘Juffrouw Pots’ en ‘De verschrikkelijke steen’ en het eerste deel van haar nu al legendarische serie over Siem Subliem en de struisvogels.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.