Bekijk lichtspektakel op Egyptische tempel Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden bestaat in 2018 200 jaar en dat wordt gevierd met tal van feestelijkheden. Die gaan op 14 november 2017 van start met een groots lichtspektakel op de Egyptische tempel in de centrale hal.

Met wervelende lichtbeelden, muziek en een gesproken verhaal komt 200 jaar museumgeschiedenis tot leven, vanaf de stichting in 1818 door koning Willem I tot nu. De lichtshow duurt 4 minuten en is voortaan dagelijks te zien om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur. Dit jubileumproject is gerealiseerd dankzij een extra bijdrage van de BankGiro Loterij.

Nieuwe lichtshow

Met de nieuwe lichtshow laat het Rijksmuseum van Oudheden zien dat het niet alleen 200 jaar oud is, maar ook al 200 jaar ‘van nu’. De 2.000 jaar oude Egyptische tempel in de centrale hal is de drager van het lichtshow-verhaal. Daarin wordt onder andere verteld over de geschiedenis van de tempel en de komst ervan naar Leiden in de jaren 70 van de vorige eeuw. De tempel zelf lijkt in gekleurde lichtstralen uiteen te spatten om daarna weer steen voor steen te worden opgebouwd. Topstukken uit de collectie passeren de revue in uitgekiende projecties. Voor een internationaal publiek is er een Engelstalige versie. Het ontwerp van de nieuwe lichtshow is van Mr.Beam Projection Art Studio. De werken van Mr.Beam worden wereldwijd vertoond en zijn bekroond met diverse prijzen.

 

 

Jubileumtentoonstellingen en activiteiten

In 2018 bestaat het museum 200 jaar en dat wordt groots gevierd met drie jubileumtentoonstellingen en tweehonderd activiteiten, avondopenstellingen en ontvangsten in deze entreezaal.

 

 

Met deze nieuwe lichtshow wil het museum meer eenheid tussen de zaal en tempel creëren waardoor er een multifunctioneel podium ontstaat voor alle jubileumactiviteiten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.