Air Transat viert 30-jarig bestaan met nieuw jasje op toestel

Air Transat vierde gisteren z’n 30ste verjaardag op de luchthaven Montréal-Trudeau, Transat A.T., tezamen met 375 genodigde partners en gasten. Om deze mijlpaal extra kracht bij te zetten onthulde de maatschappij eveneens de nieuwe look van de vloot.

Bijzonder trots

“Ik ben bijzonder trots als ik bekijk van waar we komen sinds 14 november 1987, toen onze eerste vlucht vanuit Montreal naar Acapulco vertrok”, zei Jean-Marc Eustache, voorzitter & Chief Executive Officer van Transat. “En onze reis is nog lang niet voorbij. Hoewel onze touroperator- en onze luchtvaartactiviteiten het goed doen, blijven onze diensten evolueren om aan de verwachtingen van de hedendaagse en toekomstige reiziger te voldoen. We hebben tal van innovaties in petto, waaronder de nieuwe livery die we vanavond onthullen, en de nieuwe hoteldivisie die we gaan creëren. Hierbij willen we onze vooraanstaande positie in de reisindustrie bestendigen.”

 

 

Trouw gebleven

In z’n 30-jarig bestaan is Transat steeds trouw gebleven aan de waarden van de oprichters: een reisbedrijf in het leisure segment, gericht op de wereld.

 

 

Vandaag verbindt Air Transat 20 Canadese luchthavens met 60 bestemmingen in 2 markten: trans-Atlantisch (Europa en Midden-Oosten) en Zuiden (Latijns-Amerika en Caraïben). Zo biedt Air Transat commerciële vluchten aan naar Canada vanuit 13 Europese landen, alsook in Israël, de Verenigde Staten en sommige zonbestemmingen.

5.000 enthousiaste medewerkers

De maatschappij telt wereldwijd meer dan 5000 enthousiaste medewerkers, die dagelijks met plezier meebouwen aan de vakantie van 4,5 miljoen passagiers per jaar. Samen wordt er gewerkt aan een betere toekomst voor de planeet, dankzij de betrokkenheid bij en de investeringen in duurzame ontwikkeling.

“Het groeiverhaal van Transat tijdens de afgelopen 30 jaar is opmerkelijk”

Dit zei Dominique Anglade, vicepremier van Quebec, minister van Economie, Wetenschap en Innovatie, en minister Verantwoordelijk voor de Digitale Strategie in haar toespraak. “Vandaag is Transat de toonaangevende reisonderneming in Canada en Air Transat is de grootste vakantieluchtvaartmaatschappij van het land. Transat lokt jaarlijks ongeveer 500.000 Europese reizigers naar Québec en de rest van Canada, voornamelijk vanuit Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, twee belangrijke toeristische markten. Dankzij de wisselwerking levert deze eersteklaswerkgever aanzienlijke economische voordelen voor heel Quebec.”

Air Transat stelt nieuw kleurenpalet voor

Tijdens de avond stond de nieuwe look van de Air Transat vloot symbool voor de recente evolutie van het merkimago van Transat. Daarbij werd de missie van het bedrijf benadrukt: het dagelijkse leven opvrolijken met toegankelijke vakanties. Het bekende stersymbool van Transat prijkt op de staart, de achterkant van de romp en op de vleugels. Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan wordt in het ontwerp gebruik gemaakt van grijstinten. Een knipoog naar de allereerste toestellen van Air Transat. De verschillende tinten blauw staan voor ‘de transformationele kracht van vakantie’. De naam Air Transat verschijnt aan de zijkant en de onderkant van de romp. Altijd zichtbaar, zelfs tijdens de vlucht.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.