Bekijk het verhoogde aanbod van Air Transat voor zomer 2018

Air Transat maakt haar trans-Atlantische vluchtschema voor de zomer van 2018 bekend waarbij het aantal vluchten wordt verhoogd en de Airbus A330 wordt ingezet op bijna alle vluchten. Dit betekent een verhoging van de capaciteit tussen Nederland en Canada.

air-transat-2018

Air Transat

Air Transat komt hiermee tegemoet aan de hogere vraag vanuit de passagiers. In 2018 wordt opnieuw vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Toronto, Calgary en Vancouver gevlogen. Er zijn drie extra vluchten in het seizoen en de Airbus A330 wordt ingezet op alle routes (met uitzondering van drie vluchten in oktober). Tot dit jaar werd ook met een Airbus A310 gevlogen. De A330 kent een capaciteit van circa 345 stoelen ten opzichte van 250 stoelen in de A310. Aan boord is een persoonlijk inflight entertainment systeem met individuele touchscreens en mood lightning in de cabine zorgt voor een comfortabele manier van vliegen. Eerder dit jaar werd bekend dat door een lease-overeenkomst voor 10 Airbus A321 neo LR’s de Airbus A310 toestellen vanaf 2019 uitgefaseerd worden.

 

 

Aansluitende vluchten

Door een uitstekend netwerk van aansluitende vluchten in Canada kunnen Nederlandse reizigers gemakkelijk de oost- en westkust van Canada combineren. Nederlandse reizigers kiezen voor Canada in het zomerseizoen vanwege het aangename klimaat, de spectaculaire landschappen, uitstekende outdoor activiteiten en de bruisende steden. Families reizen graag meteen camper door Canada vanwege de flexibiliteit en het grote aanbod aan overnachtingsplekken.

air-transat

Vluchtschema zomer 2018

Het schema directe vluchten van Air Transat voor de zomer van 2018 vanuit Nederland gaat op 3 mei 2018 van start en is als volgt:

 • AmsterdamToronto: 4 directe vluchten per week op maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag
 • AmsterdamVancouver: 3 directe vluchten per week op dinsdag (via Calgary), zaterdag en zondag + 4 doorverbindingen via Toronto
 • Amsterdam – Calgary: 1 directe vlucht per week op dinsdag + 3 doorverbindingen via Toronto
 • Amsterdam – Montreal: 4 vluchten per week via Toronto
 • Over Air Transat

  Air Transat is de grootste vakantieluchtvaartmaatschappij van Canada en biedt tal van binnenlandse vluchten aan vanaf 5 Canadese luchthavens. Jaarlijks vervoert de maatschappij circa 4,5 miljoen passagiers naar 60 bestemmingen in 26 landen wereldwijd. De maatschappij heeft Montreal als thuisbasis en er werken 3.000 personen. Air Transat beschikt over een vloot van 21 Airbus A330’s en A310’s en enkele Boeings. In 2017 werd Air Transat voor de 2e keer op rij benoemd tot beste leisure luchtvaartmaatschappij wereldwijd tijdens de Skytrax World Airline Awards, waardoor Air Transat voor het zesde opeenvolgende jaar de beste vakantieluchtvaartmaatschappij in Noord-Amerika is.

   

   

  De afgelopen jaren werd Air Transat eveneens meermaals geprezen voor de talrijke inspanningen om de ecologische voetafdruk te beperken. Zo staat de luchtvaartmaatschappij sinds 2011 jaar na jaar op nr. 1 van de wereldwijde Atmosfair Airline Index. Air Transat is onderdeel van Transat AT Inc. in Montreal. Transat A.T. Inc. is een geïntegreerde, internationale reisonderneming en verwierf in 2016 de status van partner van Travellife. De vakantieluchtvaartmaatschappij bij uitstek viert in 2017 haar 30ste verjaardag.

   

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Comments are closed.