Door het hart van China reizen fotograaf Ruben Terlou

In de nieuwe VPRO-reisserie Door het hart van China reizen fotograaf Ruben Terlou en regisseur Maaik Krijgsman in 7 afleveringen van het uiterste Noorden naar het zuidelijkste puntje van China: van de verdroogde steppen van Binnen-Mongolië tot de tropische kust van Macau – dwars door het hart van China.

Door het hart van China

In Door het hart van China staat het leven van de gewone Chinees centraal in bijzondere en spontane ontmoetingen. Ruben Terlou is erbij wanneer enkele opgeschoten Mongoolse boeren een paardenrace houden op de droge graslanden, maar ook wanneer een alleenstaande man op het platteland van Shaanxi wordt begraven met de nodige bijgelovige rituelen. Hij fotografeert homoseksuelen in Beijing, beklimt met knikkende knieën een 90 meter hoge windmolen en kruipt achter kluizenaars aan de grotten van het Zhongnan-gebergte in. Terlou weet met zijn innemende nieuwsgierigheid zijn gesprekspartners te verleiden tot openhartige scènes en gesprekken.

 

 

Kantelpunt in de geschiedenis

In 7 afleveringen reizen we mee vanuit het Noorden van China richting het Zuiden. De serie laat zien dat China zich op een kantelpunt in de geschiedenis bevindt; de veranderingen in dit immense land voltrekken zich in razend tempo.

 

 

Enerzijds zullen sommige van de scènes, die zich nu nog voor de lens van cameraman Joost van Herwijnen voltrekken, over een paar jaar niet meer te filmen zijn. Anderzijds wordt duidelijk dat wat er op dit moment in China gebeurt, over 10 jaar de hele wereld staat te wachten.

Interactive

Ook online neemt Ruben Terlou de kijker mee op reis, en wel met bijzondere verhalen die zich volledig bínnen zijn foto’s afspelen. De interactieve site laat de kijker zelf gedetailleerde fotografische tableaus van mensen en landschappen verkennen, die stap voor stap hun verhalen prijsgeven. Met audio begeleidt Ruben Terlou de bezoeker. Door het hart van China is te zien vanaf 14 januari 2018 om 20.15 uur op NPO 2.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.