Bekijk de beste periode om een vliegvakantie te boeken

Vandaag brengt onafhankelijke reiszoekmachine momondo.nl haar jaarlijkse onderzoek uit waarin wordt onthuld wanneer Nederlanders het best hun vliegtickets kunnen boeken. Uit momondo’s onderzoek blijkt dat Nederlanders die in 2018 op reis willen, gemiddeld tot wel 34% kunnen besparen wanneer zij 60 dagen voor vertrek boeken.

Strandvakantie momondo Rio de Janeiro

Koude dagen

De winter nadert en er staan koude en donkere dagen te wachten. Tijdens deze periode gaan Nederlanders massaal op zoek naar vluchten naar zonnige bestemmingen om even van de kou af te zijn. Volgens momondo is november een goed moment om een vlucht te boeken naar een zonnige bestemming. Uit het onderzoek blijkt dat gemiddeld 60 dagen voor vertrek de goedkoopste vliegtickets te vinden zijn.

 

 

Vluchtonderzoek

Deze bevinding is gebaseerd op momondo’s jaarlijkse vluchtonderzoek waarin meer dan 100 miljoen tarieven zijn geanalyseerd om het antwoord te vinden op de vraag die alle reizigers lijken te stellen; wat is de beste tijd om te boeken?

 

 

60 dagen van tevoren boeken is niet de enige interessante travel hack voor Nederlanders. Ook blijkt dinsdag de goedkoopste dag om te vliegen. Op dinsdagen besparen Nederlanders gemiddeld 10% in vergelijking met zaterdagen, wanneer vluchten het duurst van de week zijn. Om nog meer geld te besparen kunnen Nederlanders gemiddeld tot wel 80% besparen door te kiezen voor een avondvlucht in plaats van een ochtendvlucht.

De beste reistijd is afhankelijk van de bestemming

Dit jaar zocht momondo ook uit of de beste tijd om te boeken afhangt van de bestemming. Volgens Ruby Sin-Yien Chung, woordvoerster van momondo, blijkt dat er een aantal uitzonderingen zijn, bijvoorbeeld wanneer Nederlanders binnen Europa willen reizen:

“Uit ons onderzoek blijkt dat de beste reistijd afhankelijk is van de eindbestemming. Voor Nederlanders die binnen Europa reizen, is niet zaterdag, maar juist vrijdag de duurste dag om te vliegen. Vluchten zijn dan gemiddeld 8% duurder. Nederlanders kunnen daarom overwegen om op donderdag te vliegen voor een voordelige stedentrip in het weekend.”

Uitslagen onderzoek

Uit het onderzoek blijkt ook dat het niet goedkoper is om ‘s avonds te vliegen naar Aziatische bestemmingen. Ochtendvluchten naar Azië zijn gemiddeld 7% goedkoper dan avondvluchten. Wie de zon wilt opzoeken in bijvoorbeeld Bali of Bangkok kan dus beter kiezen voor een ochtendvlucht.

Tips voor het boeken van intercontinentale vluchten

 • 60 dagen voor vertrek zijn de goedkoopste tickets te vinden – gemiddelde besparing is 34%
 • Tickets zijn over het algemeen het duurst op de dag van vertrek
 • Avondvluchten tussen 18:00 en 00:00 uur bieden vaak de goedkoopste tarieven
 • Vóór 15:00 uur vliegen is vaak duurder dan na 15:00 uur
 • Dinsdag is over het algemeen de goedkoopste dag om te vliegen
 • Zaterdag is meestal de duurste dag van de week om te vliegen
 •  

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Comments are closed.