Costa Rica gekozen als dé reisbestemming voor 2018

Reisorganisatie Riksja Travel heeft onlangs onderzoek gedaan naar de meest populaire reisbestemming voor 2018 onder ruim 100.000. Gister werd, op het Riksja Reisevent in Utrecht, de winnende bestemming bekend gemaakt: Costa Rica. Verder blijkt ook uit het onderzoek dat nummer 2 en 3 Latijns-Amerikaanse landen zijn.

Populaire bestemmingen voor 2018

Met 6,9% van alle stemmen is Costa Rica de meest populaire bestemming voor 2018. Op de voet gevolgd door Colombia (6,1%) en Cuba (5,6%). ‘Blijkbaar zijn Latijns-Amerikaanse landen met een ‘C’ populair komend jaar’, grapt Fenny Breek, partner van Riksja Travel. Breek: ‘Waarom Costa Rica zo populair is? Costa Rica is ver weg, maar toch erg toegankelijk om individueel rond te reizen.

 

 

Costa Rica meest populair

Het is een bestemming die zich sterk ontwikkelt op het gebied van ‘outdoor reis belevingen’ zoals raften, ziplinen en sand-boarden; en maakt dit voor veel reizigers mogelijk. Ook op het gebied van duurzaamheid scoort Costa Rica hoge ogen. Daarnaast merken we dat bestemmingen met westerse faciliteiten erg in trek zijn.

 

 

We zien al lange tijd dat Cuba erg populair is, met name sinds het aanhalen van de banden met de VS en de run bij reizigers om nú nog te gaan om het authentieke Cuba nog te zien. Colombia staat nog in de kinderschoenen als reisbestemming en wordt de nieuwste bestemming in ons aanbod, ook hier staat de reisbeleving op hoog niveau. Je ziet in de uitkomst van dit onderzoek dat reizigers lijken te kiezen voor bestemmingen met veel beleving, natuurschoon en dat veiligheid een belangrijk is in de keuze.

Riksja Travel

Riksja Travel biedt individuele rondreizen aan naar meer dan 40 bestemmingen. Of je nu een verre reis wilt maken, met kinderen reist of juist vakantie wilt vieren in de Mediterrannée, een reis met Riksja Travel brengt je naar het hart van de bestemming. De nadruk ligt op ervaren, beleven en ontmoeten met respect voor natuur en cultuur. De ervaren reisfanaten van Riksja Travel adviseren je uit eigen ervaring over hun favoriete land. Aan de hand van bouwstenen stel je die reis samen die het beste bij jou past.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.