Bekijk de 9 must-sees in booming Bangalore India

Sinds 29 oktober 2017 vliegt Jet Airways dagelijks op Bangalore, de ruim 8 miljoen inwoners tellende, moderne hoofdstad van de Zuid-Indiase deelstaat Karnataka.

jet-airways-boeing-777

Deze ‘tuinstad’ en tevens Silicon Valley van India heeft veel in de aanbieding. Van historische architectuur, een uitzonderlijke keuken tot microbrouwerijen en avontuurlijke outdoor-trips in de omgeving.

Bangalore Palace met 30.000 schilderijen

Bezoek het Zomerpaleis van Tipoe Sultan, het indrukwekkende Vidhana Souddha waar de rechterlijke macht van Karnataka zetelt en Bangalore Palace om een glimp op te vangen van de rijke stadshistorie. In en om het paleis vergaap je je aan op de millimeter perfect gesnoeide tuinen en wel 30.000 schilderijen. En waan je je even in Engeland; Koning Chamaraja Wadiyar was zo onder de indruk van Windsor Castle, dat hij in 1887 een paleis in dezelfde Tudor-stijl liet bouwen.

 

 

Het groen van Cubbon Park en Lal Bagh

Bangalore is dankzij z’n savanneklimaat groen en heet ook wel ‘de tuinstad van India‘. Dat betekent genoeg plekken om de betonjungle te ontvluchten.

 

 

Mis niet de mooie bamboetuin en de scharlakenrode Seshadri Iyer Memorial Hall (met bibliotheek) in het 120 hectare grote Cubbon Park en dwaal langs de grootste collectie tropische planten van India in de botanische tuinen van Lal Bagh. Ulsoor Lake in hartje Bangalore nodigt uit tot bootje varen, zwemmen en picknicken.

Beleef Bangalore als craft beer walhalla

De onderscheidende keuken valt in de smaak, maar Bangalore maakt ook faam als craft beer stad en is een broedplaats voor microbrouwerijen. Van de lichte, maar extra bitter India Pale Ales (IPA) biertjes tot donkerbruin Stout bier, in Bangalore drink je ze. Ga naar het veelgeprezen Windmill Craftworks, met restaurant, te gek rooftopterras, iPads waarmee je je wensen doorgeeft en bibliotheek om bier en boek te combineren. Of proef het gerstenat in The Biere Club, Bangalore’s eerste ambachtelijke brouwerij met een verfijnd biermenu om uit te kiezen.

Skandagiri voor een magische zonsopgang

De natuur ’s ochtends zien ontwaken vanaf Skandagir bij de Nandi Hills, ook wel bekend als Kalavara Durga, is een magische ervaring. Vooral vanwege de dikke wolkendeken die vaak tussen de heuvels zweeft. Skandagir bij de plaats Chikballapur ligt op zo’n 70 km rijden vanaf Bangalore en is populair om de uitdagende ‘night trekking’. Maar, overdag de 8 km lange tocht in 4 tot 5 uur wandelen kan ook. Het is aan te raden om dit niet op eigen houtje te doen, maar georganiseerd zoals met 365hops.

jet-airways.jpg

Shopavontuur op Brigade Road en Chickpet

Dan Bangalore als shoppers heaven. De bekendste winkelstraat is Brigade Road waar (designer)merken worden afgewisseld met Indiase boetieks, eetcafés en shoppingcentra zoals UB City Mall. Ook Commercial Street is favoriet als het om kleding, schoenen, ‘junk jewellery’ en souvenirs gaat. Een echte streetmarket is de Ghandi-bazaar voor mooie zijden sjaals, Indiase interieurspullen en traditionele medicijnen. Wie houdt van een kleine uitdaging en graag goedkope kleding scoort, gaat op avontuur in de wirwar aan straatjes van het hectische Chickpet.

Op safari in het Bannerghatta National Park

Op safari en witte tijgers zien, vlakbij de metropool Bangalore? Het kan in het Bannerghatta Biological Park (BPP), onderdeel van het Bannerghatta National Park. Het park richt zich op eco-toerisme en de bescherming van dieren die, niet ver van de stad, in het wild leven. Bijzonder zijn de leeuwen- en tijgersafari’s waarmee je vanuit een safaribus deze majestueuze roofdieren, waaronder witte tijgers, in het wild kunt zien.

Met de Hampi-express naar…Hampi

Een klein geheim in het Zuid-Indiase Karnataki is Hampi, de voormalige hoofdstad van het Vijayanagara-koninkrijk. Met ruïnes en prachtige voorbeelden van de Dravidische tempel-architectuur zover het oog reikt. De monumenten in Hampi staan inmiddels op de UNESCO-werelderfgoedlijst zoals de Virupaksha-tempel en de Vittala-tempel. Van Bangalore boemelt de Hampi-express in 9 uur naar Hospet Junction van waaruit je een taxi of bus pakt en 30 minuten later in Hampi aankomt. Ook goed te combineren met de stranden van Goa, 7 uur reistijd.

Trekking en kamperen bij Manchanabele

Op maar 40 km rijden vanaf Bangalore ligt een heel andere wereld: die van de serene Manchanabele Arkavathi River backwaters. Een fraai natuurgebied voor een avontuurlijke trekking van een paar dagen met kajakken en kamperen, maar ook, vanwege de afstand, perfect voor een korte outdoor-trip. Vlakbij, 15 km verderop in Ramohalli, staat de 400 jaar oude Big Banya Tree (Doddi Alada Mara). De boom is een toeristische attractie vanwege z’n omvang van maar liefst 250 meter en duizenden wortels die her en der groeien. Vanuit Bangalore worden talloze excursies en tours naar Manchanebele georganiseerd, zoals door Adventure Nation.

Ontdek de typische Karnataka-cuisine

Van eenvoudige kantines tot fine dining op topniveau, in Bangalore ontdek je de Karnataka-cuisine. Met veel vegetarische en niet-vegetarische gerechten met roots in de IJzertijd en invloeden uit andere Indiase staten zoals Kerala. Typische maaltijden zijn Bisi bele bath (dhal met rijst, linzen, groenten, tamarinde en ghee), Jolada rotti (brood) en Idly-Sambar (soep met bonen, groenten en sambar-poeder). Ga voor een authentieke ervaring naar Halli Mane restaurant in Malleshwaram waar veel spicy food volgens lokaal gebruik wordt geserveerd op bananenbladeren.

Wist je dat…

Jet Airways de eerste luchtvaartmaatschappij is die met een dagelijkse non-stop vlucht Europa verbindt met Bangalore? Sinds 29 oktober is het Jet Airways’ 3e vlucht tussen Amsterdam en India. De nieuwe service is een aanvulling op de al bestaande dagelijkse directe vluchten naar haar Indiase hubs Mumbai en Delhi.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.