Feestelijk vertrek voor de 1e Jet Airways-vlucht naar Bangalore

Met de zegening door een pastoor, een imam en een Hindoeïstische pandit werd de eerste Jet Airways-vlucht naar het Zuid-Indiase Bangalore uitgeleide gedaan. De toonaangevende Indiase full-service luchtvaartmaatschappij had talrijke relaties vanuit journalistiek en reissector alsmede een tiental in de prijzen gevallen vliegtuigspotters te gast.

jet-airways.jpg

Zij waren getuigen van de traditionele ceremonie van het openbreken van een kokosnoot.

Welkomstwoord

Gastheer Samir Chada – General Manager Benelux Jet Airways – stelde in zijn welkomstwoord: “De overweldigende belangstelling voor India heeft ons er vorig jaar al toe gebracht om de capaciteit op onze dagelijkse vluchten naar Mumbai en Delhi te vergroten. Vandaag markeert de start van onze 3e directe verbinding naar India.” Hij vervolgt: “Met de directe verbinding naar Bangalore ontsluiten we een regio met een grote en groeiende zakelijke sector. Bangalore geldt als het Silicon Valley van India, waar veel multinationals met een eigen vestiging of partnerschap actief zijn. Tegelijk geven we ook onze relaties in de reissector de kans om het zuiden van India gerichter aan te bieden.”

 

 

Forse ontwikkeling

André van den Berg – Chief Commercial Officer Amsterdam Airport Schiphol – stond stil bij de forse ontwikkeling van Jet Airways op de luchthaven. “Het is voor Amsterdam Airport Schiphol van vitaal belang om sterk verbonden te zijn met de wereld. Het brede netwerk van Jet Airways past naadloos in ons doel om India via Nederland met de rest van de wereld te verbinden. Het is geweldig en indrukwekkend tegelijk om te zien dat dankzij de inspanningen van Jet Airways en haar luchtvaartpartners het aantal vluchten tussen India en Schiphol sinds januari 2016 van slechts 7 naar 31 per week is gegroeid.”, zo stelde hij. Jet Airways zal op de nieuwe route de Airbus A330-300 inzetten, voorzien van economy class en de meermaals onderscheiden Premiere class.

jet-airways-boeing-777

Ook groei vanuit Parijs en Londen Heathrow

Tegelijkertijd startte Jet Airways non-stop vluchten tussen Parijs Charles De Gaulle en Chennai. Ook werd op de route Londen Heathrow – Mumbai een 3e dagelijkse vlucht geïntroduceerd. Daarmee is Jet Airways de enige Indiase luchtvaartmaatschappij die dagelijks 3 directe vluchten tussen India’s commerciële hoofdstad en mainport Londen Heathrow aanbiedt.

 

 

Naast het inspelen op de groeiende vraag op deze populaire route biedt Jet Airways haar gasten hiermee nog meer flexibiliteit en keuze, geheel in de geest van haar Guest First filosofie.

Over Jet Airways

Jet Airways is een vooraanstaande internationale luchtvaartmaatschappij uit India. Met een moderne vloot van 114 vliegtuigen vliegt Jet Airways naar 64 bestemmingen, in India en wereldwijd. Naast een groot binnenlands netwerk in India vliegt Jet Airways op belangrijke internationale bestemmingen in Zuidoost-Azië, Zuid-Azië, het Midden-Oosten, Europa en Noord-Amerika. De vloot van de Indiase luchtvaartmaatschappij bestaat uit Boeing 777-300 ER’s, Airbus 330-200/300’s, Next Generation Boeing 737’s en ATR 72-500/600’s. Jet Airways behoort samen met Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Etihad Airways en NIKI tot Etihad Airways Partners. Etihad Airways is onderdeel van Etihad Aviation Group, dat een minderheidsbelang heeft in elk van deze luchtvaartmaatschappijen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.