Winterseizoen uit de startblokken in SalzburgerLand

De eerste sneeuw is inmiddels al gevallen en het winterseizoen komt er dan ook snel aan in SalzburgerLand. Op de Kitzsteinhorn wordt al volop geskied en begin december openen de eerste gebieden.

skier-salzburgerland

Op een aantal plaatsen is fors geïnvesteerd in nieuwe infrastructuur, vanaf december is Salzburg weer uitstekend per vliegtuig bereikbaar en deze winter starten de evenementen rondom het lied ‘Stille nacht, heilige nacht’ dat volgend jaar 200 jaar geleden voor het eerst in SalzburgerLand werd opgevoerd.

SalzburgerLand

SalzburgerLand heeft met 23 skigebieden, ruim 900 skiliften en 2.750 kilometer piste een sterke plaats op de Nederlandse wintersportmarkt. Dit seizoen worden onder andere in Zell am See-Kaprun, in de Wildkogel-Arena, in Obertauern en in Almenwelt Lofer nieuwe liften aangelegd om wintersporters nog sneller en comfortabeler bergopwaarts te kunnen vervoeren. Inmiddels is ook zo’n 85% van alle pistes in SalzburgerLand kunstmatig besneeuwbaar, waarmee een wintersport altijd slaagt.

 

 

Prima bereikbaar

Vanaf medio december zijn de skigebieden in SalzburgerLand ook weer uitstekend per vliegtuig bereikbaar. transavia.com vliegt bijna dagelijks vanuit Amsterdam en Rotterdam/Den Haag naar Salzburg, plus vanaf Eindhoven, in totaal zo’n 17 vluchten per week. Ook easyJet vliegt op zaterdag van Amsterdam naar Salzburg, en Eurowings vliegt tweemaal per week vanaf Brussel.

 

 

Met een aansluitende transfer zijn alle skigebieden snel te bereiken.

200-jarig jubileum

In de winter van 1818 was het kerstlied ‘Stille nacht, heilige nacht’ voor het eerst te horen. En dat was in SalzburgerLand. Inmiddels is het lied wereldwijd bekend en in meer dan 300 talen en dialecten vertaald Dit winterseizoen starten dan ook de eerste festiviteiten als gevolg van dit 200-jarig jubileum. Bepaald niet stil is het rondom campagnes voor SalzburgerLand: in november loopt er op Radio 1, Radio 2 en NPO Radio 3 een flinke promotiecampagne, en daarnaast is de regio de komende maanden online erg actief.

Gouden medaille?

Tot slot zou het natuurlijk prachtig zijn als de uit SalzburgerLand afkomstige ’halve’ Nederlander wereldkampioen skiën – Marcel Hirscher – in dit winterseizoen goud op de Olympische Spelen weet te winnen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.