Lekker onderweg in SalzburgerLand met de nieuwe ‘Via Culinaria’

Kort geleden is de 5e editie van de Via Culinaria gids voor SalzburgerLand verschenen. Nieuw in het aanbod: de 9e gastronomische route – geheel in het thema ‘bio’. Los van die route kunnen bezoekers aan SalzburgerLand in deze 190 pagina’s tellende gids de beste adressen op gastronomisch gebied vinden. Niet alleen ‘haute cuisine’ maar ook puurheid en ambachtelijkheid spelen een rol. De nieuwe (Duitstalige) Via Culinaria gids kan gratis worden aangevraagd op www.salzburgerland.com.

via-culinaria-salzburgerland

Ook ‘4 Kids!’

Er waren al 8 routes in de gids opgenomen: voor bierliefhebbers, vleesfanaten, visfans, kaasfreaks, huttenbezoekers, kruidenliefhebbers, echte fijnproevers en zoetekauwen. Los van de nieuwe 9e route is er ook een Via Culinaria 4 kids bij Fuschlsee: die is uiteraard speciaal op kinderen gericht en laat ze ervaren hoe leuk het is om te koken. Bijvoorbeeld om je eigen kruidenzout te maken of stokvis te roken boven een vuurtje… leuk voor de hele familie!

 

 

Bio-route

De nieuwe 9e Via Culinaria heet officieel “Gastronomische route voor liefhebbers van biologische producten”. De route loopt langs 17 bio-adressen in de stad Salzburg en de regio
SalzburgerLand. Overeenkomst tussen de plaatsen waar de route langs voert is dat ze allemaal werken volgens een duurzame, verantwoorde en bewuste omgang met onze natuurlijke bronnen. Deze ecologische werkwijze en filosofie hoort echt thuis in SalzburgerLand: niet voor niets werd de biologische landbouw hier al vroeg omarmd en valt inmiddels meer dan 50% van alle boerenbedrijven in SalzburgerLand onder het predicaat ‘bio’.

 

 

Overzichtelijk

Lekker eten en SalzburgerLand zijn bijna synoniemen. Geëngageerde boeren, gepassioneerde producenten, met sterren bekroonde topkoks, innovatieve chocolatiers, gedreven bio-pioniers, authentieke eigenaren van berghutten en enthousiaste kruidenboeren werken elke dag samen om hun gasten een bijzondere culinaire ervaring te laten beleven. In de Via Culinaria gids worden deze ondernemers, hun producten en waar hun bedrijven gevestigd zijn overzichtelijk op een rij gezet.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.