Op de fiets door Delhi

Metropool Delhi is de grootste Indiase stad na Mumbai en telt maar liefst 22 miljoen inwoners. Even snel de stad verkennen is er dan ook niet bij. Om toch een glimps van het dagelijkse leven op te vangen, zijn er gelukkig genoeg opties. Stap bijvoorbeeld op de fiets! Al fietsend door de straten van Delhi krijg je namelijk een goed beeld van de stad.

Op de fiets door Delhi

DelhiByCycle is een initiatief van de Nederlandse journalist Jack Leenaars. Hij richtte zijn bedrijf op in 2009 en organiseert sindsdien populaire fietstochten door Delhi.

Delhi by cycle

Er zijn diverse tours te boeken die je langs bekende spots en monumenten brengen. Wij kozen voor de Yamuna tour en werden vervolgens om half zeven ‘s ochtends verwacht bij het opstappunt. Elke fiets-tour begint vroeg, om het beruchte Indiase verkeer grotendeels te kunnen ontlopen (of ontfietsen). Onder begeleiding van een ervaren gids en assistent fiets je in kleine groepjes door de straten van Old Delhi.

Reisverslag India #1 // New Delhi

Lees de ervaring van de contributor Stephanie

De Yamuna tour begint in de wijk Shahjahanabad. Terwijl je door tal van smalle straatjes fiets, zie je de stad langzaam ontwaken. De tour brengt je onder meer langs het beroemde Rode Fort en naar de Yamuna rivier in Nigambodh Ghat. Als het rivierwater niet te hoog staat, kun je een boottochtje over de rivier maken.

Ontbijt is inbegrepen in de tours en wordt vaak geserveerd in Karim, een populaire eethuis. Niet te verwarren overigens met één van de vele fake Karim’s die in Delhi te vinden zijn.

Aanrader

DelhiByCycle is zeker een aanrader als je (Old) Delhi eens van een andere kant wilt zien of bijvoorbeeld maar kort in de stad bent. Wij vonden het een bijzondere ervaring.

Voor 1600 INR (ongeveer €25) boek je een tour van ongeveer 4,5 uur, inclusief een flesje water, kleine snack en warm ontbijt. Voor meer info en tour boekingen kun je terecht op de website van DelhiByCycle.

Comments are closed.