Naast skiën is er ook veel ander actief winterplezier in Geilo

Gegarandeerd sneeuw van november tot mei, nooit hoeven wachten bij de skilift, 40 pistes en tegelijkertijd een hoop ander wintervertier: dat is Geilo! Het Noorse skigebied biedt genoeg uitdaging voor zowel beginners, gevorderden als de kleine skiërs onder ons.

wintersport-in-geilo

Na je vlucht naar Oslo kun je ervoor kiezen om een van de mooiste routes ter wereld per trein te ontdekken, en na ruim 150 kilometer sta je boven op het hoogste bergplateau van Europa én temidden van twee nationale parken.

Sneeuwgarantie tussen november en mei

Geilo is een van de oudste skioorden van Noorwegen en ligt op 800 meter hoogte: hierdoor is er gegarandeerd sneeuw tussen november en mei. Met 40 pistes, 18 liften en 39 verschillende hoogtes zijn er genoeg opties voor elk type skiër. Geilo staat daarnaast bekend om haar uitgebreide kiteski-mogelijkheden en freestylers kunnen terecht in een van de 4 sneeuwparken.

 

 

Kinderen

Aan de kinderen is ook gedacht: Geilo heeft onder meer kinderpistes en -skigebieden, en er worden dagelijks meerdere kinderactiviteiten georganiseerd. Een paar keer per week kun je ook ‘s nachts de verlichte pistes verkennen. Trek gekregen? In een van de lokale restaurants schuif je aan voor een Noorse maaltijd om vervolgens je bed in een van de charmante accommodaties in te rollen.

Walhalla voor natuurliefhebbers

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Geilo: het skigebied ligt op het hoogste bergplateau van Europa én tussen 2 nationale parken in: Hardangervidda en Hallingskarvet. Het is met 550 kilometer aan loipes een van de beste plekken in Noorwegen om te langlaufen. Verken de omgeving tijdens een hondensledetocht, huur een sneeuwscooter of trek de sneeuwschoenen aan en ga lopend op pad.

 

 

Van 31 januari tot en met 4 februari 2018 vindt het Ice Music Festival plaats in Geilo, een naam die precies omschrijft wat het festijn inhoudt: alle optredens staan in het teken van muziekinstrumenten die daadwerkelijk gemaakt zijn van ijs. En dat allemaal onder de eerste volle maan van het jaar.

wintersport-met-gezin-in-geilo

Mooiste treinroute ter wereld

Geilo is makkelijk te bereiken via Oslo. Vanuit Amsterdam vertrekken er dagelijks KLM-vluchten naar de Noorse hoofdstad met een vanaf-prijs van €99. Vanaf Oslo rijd je in 2 uur met je huurauto naar het skigebied, maar de route per trein wordt gezien als een van de mooiste ter wereld. Via de Jong Intra Vakanties boek je makkelijk je complete wintersportvakantie naar Geilo vanaf €278 per persoon. Wil je meer informatie over Geilo of de andere Noorse skigebieden? Op de vernieuwde website van Norway Home of Skiing vind je alles wat je moet weten over je wintersport in Noorwegen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.