Beleef een Noorse wintersport: veel meer dan alleen skiën

Sneeuwzeker Noorwegen doet haar naam eer aan: op 30 september opent skigebied Geilo officieel de pistes, waarna de gebieden Hemsedal, Trysil, Myrkdalen en Norefjell in het zuiden van het land snel gaan volgen. Echte powder junkies kunnen vanaf zaterdag de eerste Noorse sneeuw trotseren.

noorwegen-hondenrace-finnmarkslopet

Ultieme wintersportbestemming

Noorwegen is misschien niet de eerste bestemming die in je opkomt als je aan skiën denkt, maar het land is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de ultieme en sneeuw zekere wintersportbestemming met honderden kilometers aan pistes en vele unieke winteractiviteiten. Trotseer het hoogste bergplateau van Europa, ga off-piste in de ongerepte natuur, duik de bekroonde spa’s in en aanschouw het noorderlicht. Noorwegen biedt voor iedere sneeuwliefhebber wat wils!

 

 

Kwaliteit

De goede kwaliteit van accommodaties, restaurants en activiteiten bezorgt je een onvergetelijke ervaring die veel waar voor je geld biedt. Wees ook niet bang dat je continu in het donker de piste af moet gaan: deze Noorse skigebieden liggen in het zuiden van het land. Ook heb je in Noorwegen altijd gegarandeerd sneeuw in de wintermaanden en hoef je nooit te wachten bij de skiliften. De verschillende skigebieden zijn makkelijk te bereiken: er vertrekken dagelijks rechtstreekse KLM-vluchten vanuit Amsterdam naar Oslo en Bergen.

Geilo: lang seizoen en family friendly

Geilo is een van de oudste skigebieden van Noorwegen en opent bijna elk jaar als eerste regio haar piste: in 2017 kunnen fervente skiërs al vanaf 30 september terecht. Het gebied ligt tussen twee nationale parken in, op het hoogste bergplateau van Europa. Kindvriendelijkheid staat hier hoog in het vaandel: zo zijn er vier skiafdalingen speciaal voor kinderen met tovertapijt en kindvriendelijke liften, een kinderopvang, skischool en worden er diverse kinderactiviteiten georganiseerd!

Myrkdalen: dit seizoen eerste Noorse Dutchweek

Wie wel eens in de skigebieden rondom de Alpen heeft geskied, is vast bekend met het fenomeen ‘Dutchweek’. Dit wintersportseizoen wordt de Dutchweek Norway – Fjord & Ski Adventure voor het eerst in Noorwegen georganiseerd.

 

 

Van 18 t/m 21 april 2018 draait alles in Myrkdalen om de Nederlandse bezoeker: van feestjes met Nederlandse dj’s tot aan barbecueën onder de sterrenhemel. De rest van het seizoen is de regio ook de moeite waard om te bezoeken: jaarlijks valt er zo’n vijf meter sneeuw in Myrkdalen en je hebt tijdens je afdalingen unieke uitzichten over de fjorden.

Trysil: vanuit je hotel direct de piste op

Trysil is met 40 liften en 70 kilometer aan afdalingen het grootste skigebied van Noorwegen en staat bekend om de uitgestrekte panorama’s bovenop de pistes. Vanuit je ski-in/ski-out accommodatie kun je direct na het wakker worden de piste op, om zo optimaal van de vele sneeuw gebruik te kunnen maken. Ook wie (even) niet op de latten wil staan kan in Trysil z’n hart ophalen: probeer bijvoorbeeld eens te ijsvissen, maak een huskytocht of ga mee in een arreslee. Of boek een tour om sterren te kijken en aanschouw het noorderlicht!

noorderlicht-finland

Hemsedal: off-piste en après-ski

Hemsedal wordt ook wel de ‘Scandinavische Alpen’ genoemd en is een walhalla voor wie graag off-piste gaat. Ook zijn ze in Hemsedal van de après-ski, wat ze in Noorwegen ‘after-ski’ noemen. Het dorpje heeft meerdere pubs en nachtclubs waar je tot in de late uren een dansje kunt wagen. Trotseer de sneeuw ook eens per fatbike of te voet, en aanschouw de Hydnefossen, een van de hoogste watervallen van Noorwegen.

Norefjell: voor spaliefhebbers en gezinnen

Norefjell ademt stilte en rust, maar is tegelijkertijd een skioord dat zich perfect leent voor families. Het Norefjell Ski & Spa heeft meerdere awards gewonnen voor haar spafaciliteiten, waaronder de World Luxury Spa Awards in 2016. Terwijl je kinderen zich volop vermaken op de kindvriendelijke pistes, schaatsbaan of in de klimhal, duik jij een van de sauna’s in. Het hotel biedt ook ski-in/ski-out faciliteiten, waardoor jij en je kroost in mum van tijd op de piste staan.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.