Savoie Mont Blanc lanceert nieuw winterseizoen met spectaculaire film

Savoie Mont Blanc – het grootste skigebied ter wereld met maar liefst 112 skiplaatsen – lanceerde op 18 oktober 2017 de campagne voor het nieuwe winterseizoen met een spectaculaire film van de Canadese regisseur Matt Charland.

Met een indrukwekkende 2 minuten durende film wakkert de jonge “Matthieu” de wintergevoelens aan en laat zien dat de regio in de Franse Alpen de uitgelezen plek is voor een onvergetelijke winterbeleving. Op 18 november 2017 openen de eerste liften in het gebied en wordt het startschot gegeven voor een hopelijk hagelwit seizoen met tal van activiteiten in de Franse bergen.

Sensationele Franse winters

Savoie Mont Blanc is een populaire zomerbestemming, maar ook in de winter is het ‘the place to be’. De film van de Canadese Matt Charland onderstreept dit nog maar eens. Uitgestrekte pistes, ansichtkaartwaardige vergezichten en de overheerlijke lokale keuken met zijn savoyarde gerechten. Savoie Mont Blanc is er voor durfals die wel eens een duik onder het ijs willen nemen in Tignes, de sportieve ijsklimmers die van een uitdaging houden, de diehard skiërs en snowboarders, de liefhebbers van het ‘witte poeder’, maar bovenal voor de échte levensgenieters. Een winterbeleving in de Franse Alpen staat gelijk aan ‘leven als god in Frankrijk’; #avousdelevivre (aan jullie dit te beleven) #nowmakeityours, aldus de hashtags van deze pakkende wintercampagne.

 

 

Nieuw dit seizoen

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang in Savoie Mont Blanc. De 9.597 skileraren zijn klaargestoomd, appartementen zijn gerenoveerd, internetverbindingen in het gebied zijn verbeterd en de agenda’s voor dit najaar zijn zorgvuldig samengesteld. Nieuw dit seizoen zijn onder andere het HO36 hostel in Les Menuires – de plaats waar ook de eerste editie van het Geek & Gaming festival plaats vindt – Araucaria Hotel & Spa in La Plagne en evenementen als de Zen ô Sybelles week die eind januari 2018 van start gaat.

 

 

In maart 2018 bouncen de skiliften op de beats van de 10e editie van de European Gay Skiweek en in La Clusaz viert de ‘Full Moon Party’ zijn 15e verjaardag met verrassende nachtelijke activiteiten. Meer weten over de winteragenda van Savoie Mont Blanc?

savoie-mont-blanc

Over Savoie Mont Blanc

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst 2/3 van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 112 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. Naast een wintersport-walhalla is Savoie Mont Blanc ook zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen. Prachtige wandelingen, uitdagende fietsroutes, luxueuze kuuroorden en grandioze gorges. Voor elk type vakantieganger is er wat wils.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.